Beveilig je bestanden zonder iets te downloaden

Door: Niels van der Helm | 25 augustus 2015 12:02

How To

Soms heb je bestanden op je computer staan die alleen jij in mag zien. Door het gebruik van de gekopieerde schijf op je Mac kun je deze bestanden rustig op iMac of MacBook laten staan en zij zijn toch veilig, zonder dat je iets hoeft te downloaden van het internet.

Op iedere iMac of MacBook staat het schijfhulpprogramma standaard geïnstalleerd. Dit programma is eigenlijk bedoeld om harde schijven te partitioneren of te herstellen of om de schijfbevoegdheden te controleren. Maar je kunt ook prima wachtwoorden op deze schijven plaatsen voor een eventuele versleuteling.

Codering

Het schijfhulpprogramma kun je vinden onder Programma's > Hulpprogramma's. Na het openen van het schijfhulpprogramma komt er een venster naar voren. Daar kun je kopieën maken van bestaande schijven, zodat je de 'nieuwe' schijf kunt beveiligen met een wachtwoord. Bovenin het opgekomen venster vind je de optie Nieuwe schijfkopie. Klik daarop en loop door de instellingsmogelijkheden heen. Je kunt hier kiezen welke schijf je wilt kopiëren, welke naam deze moet krijgen en de grootte van de schijf. Onder codering is aan te raden om te kiezen voor de 256-bits AES-codering.

Het schijfhulpprogramma kan veel meer dan alleen een nieuwe drive aanmaken.

Nadat je de schijf hebt aangemaakt ga je naar het volgende scherm. Hier kan je een wachtwoord invoeren voor de nieuwe schijf. Let op dat het vinkje uit staat waarin je aangeeft dat het wachtwoord wordt opgeslagen in je sleutelhanger. Nadat je dit gedaan hebt, wordt het kopiëren van de schijf gestart. Wanneer het kopiëren voltooid is komt de nieuw gecreëerde schijf op het bureaublad te staan en kan je de bestanden op je beveiligde schijf zetten.

Vergeet niet het wachtwoord uit je sleutelhanger te laten, anders heb je er alsnog weinig aan.

0 Reactie(s) op: Beveilig je bestanden zonder iets te downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.