De publieke bèta van OS X El Capitan installeer je zo

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 10 juli 2015 12:47

How To

De publieke bèta van OS X El Capitan is vandaag beschikbaar geworden, en is toegankelijk voor iedereen die zich aanmeldt als bèta-tester. We laten je zien hoe je aan de bèta kunt komen en wat daarbij komt kijken.

Vooraf waarschuwen we je alvast dat er altijd een risico zit aan het installeren van de bèta. Hoewel het besturingssysteem al is getest door ontwikkelaars en goed genoeg is bevonden om door gewone gebruikers te worden getest gaat het nog altijd om een bèta-versie. Het kan zijn dat bepaalde functies nog niet goed werken, je Mac onverwacht crasht en dat de batterij sneller leegloopt. Daarnaast is de bèta nog niet helemaal vertaald naar het Nederlands waardoor je bepaalde functies ook in het Engels zult moeten uitvoeren. Als dit alles je niet heeft afgeschrikt laten we je graag zien hoe je de bèta kunt installeren. We raden je wel aan om eerst een backup te maken van je Mac met de Time Machine-app. Lees ook: Time Machine: Zo maak je back-ups van je Mac.

De bèta installeren

Om de bèta van El Capitan te installeren heb je een 64-bit Intel Mac nodig met minimaal OS X 10.6.7. Snow Leopard of nieuwer. De update vereist op zijn minst 8GB aan vrije opslagruimte. Als je Mac aan deze eisen voldoet dan is de bèta eenvoudig te downloaden en installeren.

Ga naar de speciale website van het Apple Bèta Software Program, en log daar in met je Apple ID. Als je bent ingelogd kun je kiezen voor OS X en iOS. Als je dat eerste hebt gedaan scroll je naar het kopje Getting Started. Daar klik je op de link 'enroll your Mac' en scroll je weer naar beneden en nu naar het kopje 'Install the OS X El Capitan public beta'. Klik op de knop Download the OS X El Capitan Public Beta en je wordt direct naar de App Store doorgestuurd. De Store vraagt om een zogeheten redemption code die als het goed is automatisch wordt ingevuld. Als de redemption code niet automatisch wordt ingevuld vind je die onder de download-knop waar je net op hebt geklikt. Klik in de Store op 'wissel in' en daarna werkt het hetzelfde als bij een normale OS X-update. Eerst moet de update gedownload worden waarna je hem kunt installeren.

0 Reactie(s) op: De publieke bèta van OS X El Capitan installeer je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.