Bestellingen van Apple wijzen op lagere vraag naar iPhone 5

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 januari 2013 12:17

iPad

Apple verlaagt zijn bestellingen bij voor iPhone 5-onderdelen bij zijn toeleveranciers. De vraag naar de nieuwste iPhone is lager dan Apple vooraf had ingeschat.

Anonieme bronnen melden aan The Wall Street Journal dat Apple voor januari tot en met maart maar liefst 50 procent minder schermen voor de iPhone 5 bestelt dan het bedrijf oorspronkelijk van plan was. Ook de bestellingen voor andere componenten van de iPhone zijn door Apple verlaagd. Apple stelde zijn toeleveranciers afgelopen maand op de hoogte van de lagere bestellingen.

Kwartaalcijfers

De teruglopende bestellingen wijzen op een lagere vraag naar de iPhone 5 dan Apple had verwacht. Het is niet bekend hoeveel iPhone 5’s Apple afgelopen kwartaal heeft verkocht. Het bedrijf presenteert later deze maand zijn financiële cijfers. Naar verwachting scheppen deze cijfers meer duidelijkheid over de verkoopcijfers van Apple.

Al langer is duidelijk dat de concurrentie met onder andere Samsung de verkoopcijfers van Apple onder druk zet. IDC meldt dat Apple in het derde kwartaal van 2012 een aandeel van 14,9 procent in smartphonemarkt in handen had. Dit is aanzienlijk lager dan marktaandeel van 24,2 procent die Apple in het eerste kwartaal van 2012 in handen had.

iPhone 5

De iPhone 5 is de opvolger van de iPhone 4S en is uitgerust van een groter 4 inch-scherm. De smartphone is niet langer voorzien van een glazen achterzijde, die we kennen van de iPhone 4 en iPhone 4S. Dit glaspaneel was erg kwetsbaar voor beschadigingen. Het glazen achterpaneel heeft plaatst gemaakt voor een aluminium variant, die aanzienlijk sterker is dan zijn voorloper.

De smartphone is daarnaast voorzien van een Lightning-connector, de opvolger van de 30-pins dockconnector. Deze Lightning-connector beschikt net als de MagSafe-oplader van de MacBook's niet langer over een boven- en onderzijde. Je hoeft dus niet langer op te letten hoe je de stekker in je iPhone steekt.

0 Reactie(s) op: Bestellingen van Apple wijzen op lagere vraag naar iPhone 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.