Beste iPad-apps: muziek

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 januari 2013 14:12

iPad

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6

Net een iPad aangeschaft en op zoek naar apps die het downloaden waard zijn? MacWorld helpt je hierbij en heeft een aantal apps voor je uitgezocht! Dit artikel is een levend artikel en wordt dus regelmatig bijgewerkt. Check dit artikel dus regelmatig voor de laatste iPad-apps!

Wij verzamelen in een living story alle informatie en het laatste nieuws over de derde generatie iPad. Daarnaast verzamelen wij ook het laatste nieuws over de iPhone 5.


Ben je op zoek naar meer handige app-reviews voor de iPad? Kijk dan hier verder op AppFish.

Ben je niet op zoek naar muziekapps? Kijk dan op de volgende pagina's voor andere apps:

Beste iPad-apps: hulpprogramma's

Beste iPad-apps: nieuws

Beste iPad-apps: creativiteit & ontwerp

Beste iPad-apps: spelletjes

iPad apps voor kinderen

Dit artikel is voor het eerste gepubliceerd op 3 september 2010 en is voor het laatste geüpdatet op 15 januari 2013. Het artikel bevat een nieuwe app die je bovenaan de pagina kunt vinden.

Muziek

31. Aweditorium

Aweditorium is een heerlijke app om nieuwe muziek mee te ontdekken. In de app krijg je een enorm canvas met kleine foto’s te zien. Alle foto’s zijn standaard zeer donker, waardoor je niet goed kan zien wat er op de foto te zien is. Het is dus altijd weer een verrassing wat je te horen krijgt. Dit is dan ook de kracht van Aweditorium. In tegenstelling tot veel andere apps om nieuwe muziek te ontdekken baseert Aweditorium zijn muziekaanbod niet op je bestaande muzieksmaak, maar biedt je een grote variatie van muziekstromen aan. Je komt hierdoor vanzelf muziek tegen die jou aanspreekt. Aweditorium zorgt er daarnaast voor dat je vanzelf muziek te horen krijgt die je zelf niet snel zult aanzetten. Aweditorium is een fijne app om nieuwe artiesten te ontdekken en nieuwe muziekstijlen uit te proberen. De app is gratis in de App Store te downloaden en mag op de iPad van een muziekliefhebber niet ontbreken.

Ontdek nieuwe muziek met Aweditorium

30. forScore

Hou jij van muziek spelen? Dan heb je vast ook de nodige bladmuziek in huis. forScore is een handige app die het mogelijk maakt al je bladmuziek op een centrale plek op te slaan. Je hoeft hierdoor niet langer te slepen met boeken en mappen, maar kunt simpelweg je iPad meenemen. forScore bevat een bibliotheek met een flinke hoeveelheid bladmuziek. Zit het nummer dat jij wilt spelen hier niet bij? Dan kan je je eigen bladmuziek eenvoudig toevoegen of bladmuziek in PDF-formaat downloaden van het internet. forScore heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface. De app bevat een aantal slimme features die het lezen van bladmuziek vereenvoudigd. Denk hierbij aan de mogelijkheid een pagina voor de helft om te slaan of juist automatisch om te laten slaan. De app is voor 4,49 euro in de App Store beschikbaar.

Verzamel je bladmuziek op een centrale plek in forScore

29. Magic Piano

Magic Piano is een leuke app die muziek maken combineert met gamen. In de app kan je nummers spelen op de piano. Met behulp van lichtstralen wordt aangegeven welke toetsen je moet indrukken om de juiste noten te spelen. Aan jou de taak op het juiste moment op de juiste plek op het scherm te klikken, waardoor je het nummer speelt. De app bevat standaard een aantal gratis nummers. Daarnaast bevat Magic Piano een grote bibliotheek met nummers van allerlei bekende artiesten, die je met behulp van 'Smoola' kunt aanschaffen. De prijs van een muzieknummer varieert tussen de 25 en 75 Smoola. Deze in-game credits kan je verdienen door bijvoorbeeld een account aan te maken of een video te bekijken. Daarnaast kan je via in-app aankopen Smoola aanschaffen. Zo koop je voor 2,39 euro 200 Smoola, terwilj je voor 15,99 euro 1560 Smoola krijgt. Magic Piano is een leuke en verslavende app die absoluut het uitproberen waard is!

Volg de lichtstralen om op het juiste moment de juiste toetsen aan te slaan

28. AutoRap

Met de app AutoRap kan iedereen rappen. De app zet ingesproken tekst om in rap, waardoor ook jouw stem als een echte rapper klinkt. Je kunt kiezen de tekst simpelweg in te spreken in de Talk-mode, waarna AutoRap deze omzet naar rap. Het is echter ook maar je kunt de tekst ook zelf rappen. AutoRap corrigeert hierbij onevenheden in je flow en past je stem aan op de beat van de muziek. Je kunt zelf bepalen welke beat je onder je nummer plaatst, waarbij je gebruik kan maken uit een uitgebreide catalogus met beats. Met AutoRap ontdek je dat ook jij talent voor rappen hebt. AutoRap is gratis te downloaden, maar kan slechts een paar keer gratis worden uitgeprobeerd. Wil je de app langer blijven gebruiken? Dan zul 'Plays' moeten kopen. Voor 3,99 euro kan je de app 80 keer gebruiken, terwijl je voor 27,99 euro 1000 Plays koopt.

Met AutoRap kan iedereen rappen

27. iTunes Festival

Apple organiseert sinds 2007 jaarlijks het iTunes Festival, een maand vol livemuziek. Heb jij geen zin om af te reizen naar Londen om het festival bij de wonen? Dan is de app iTunes Festival iets voor jou. Met de app kan je alle optredens live op de iPad bekijken. Met de app kun je de optredens van deze artiesten live bekijken. Daarnaast stelt Apple de optredens na afloop korte tijd beschikbaar. De line-up bestaat dit jaar uit onder andere uit Jack White, One Direction en Norah Jones. Informatie over alle aanwezige artiesten is in de app terug te vinden. iTunes Festival biedt je de mogelijkheid het festival vanuit je luie stoel bij te wonen en is daarom een echte aanrader. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Bekijk de optredens tijdens het iTunes Festival live op je iPad

26. Songpop

Hoe goed is jouw muziekkennis? In Songpop kan je je kennis op de proef stellen. In de app krijg je allerlei nummers te horen, waarna jij uit vier songtitels de juiste moet kiezen. De app bevat zes verschillende afspeellijsten, die variëren van de huidige hits tot klassieke rocknummers en 80's muziek. Het is ook mogelijk tegen vrienden te spelen. Door in te loggen met je Facebook-account of emailadres kan je eenvoudig bekende uitnodigen en uitvinden wie de beste muziekkennis heeft. Songpop is voor muziekliefhebbers een leuke game, die je ook nog eens helpt je muziekkennis uit te breiden. De app is zowel in gratis als betaalde versie beschikbaar. De betaalde versie is voor 1,59 euro in de App Store en biedt de mogelijkheid met meer vrienden samen te spelen. Daarnaast bevat de betaalde variant geen advertenties.

Test je zowel je eigen muziekkennis als die van vrienden met Songpop

25. Top 40 Clips

Top 40 Clips is een handige app waarmee je volledig op de hoogte blijft van de Nederlandse Top 40. In de app vind je de videoclips bij alle veertig muzieknummers die op dit moment op de lijst staan. De app krijgt wekelijks een update met nieuwe clips, waardoor je altijd een actueel overzicht krijgt. Vind je een nummer leuk? Dan kan je met één druk op de knop naar het nummer in de iTunes Store gaan, om deze aan te schaffen. Daarnaast kan je het nummer delen met vrienden via zowel Twitter als Facebook. Top 40 Clips is gratis in de App Store te downloaden. De app bevat advertenties, die je voor 79 eurocent kunt verwijderen.

Bekijk de videoclips van alle muziek in de Nederlandse Top 40

24. 3VOOR12 Luisterpaal

3VOOR12 Luisterpaal is een ideale app voor het ontdekken van nieuwe bandjes en artiesten. De app is ontwikkelt door 3VOOR12, het alternatieve popmuziek platform van de VPRO. In de app kan je albums binnen dit genre beluisteren die binnenkort worden gelanceerd of net gelanceerd zijn. De app wordt iedere zeven dagen voorzien van nieuwe albums en geeft dus een actueel overzicht van de nieuwste muziek. Albums die je leuk vindt kan je eenvoudig delen met je vrienden via Twitter, Facebook, Hyves of mail. 3VOOR12 Luisterpaal is een prettige app waarmee je vanaf de bank de nieuwste albums kosteloos kan uitproberen. De app is ook nog eens gratis te downloaden in de App Store. Een aanrader dus!

Met 3VOOR12 Luisterpaal kan je gratis de nieuwste albums beluisteren

23. Symphony Pro

Symphony Pro is een app waarmee je eigen muzieknummers kunt componeren en bladmuziek kunt maken. Je kan noten invoeren door de lengte van een noot in te stellen en ergens op het blad te klikken. Daarnaast kan je het ingebouwde virtuele keyboard met 88 toetsen gebruiken of een keyboard met Core MIDI-ondersteuning om muzieknoten in te voeren. Nadat je een muzieknummer hebt gecomponeerd, kan je deze exporteren als een MusicXML-, MIDI-, PDF-, AAC- of Symphony-bestand. De nummers kunnen worden geëxporteerd naar iTunes of verzonden naar een mailadres. Daarnaast is het mogelijk een screenshot van alle pagina's van de bladmuziek op te slaan in Apple's 'Foto's'. Symphony Pro is een prettige app die veel mogelijkheden bevat. De app is voor 11,99 euro in de App Store te koop.

22. NanoStudio

NanoStudio is een app waarmee je muzieknummers kunt componeren. De app bevat meerdere synthesizers, drumcomputer, een sequencer, sample editor en mengpaneel. Ook kan je allerlei effecten toevoegen aan de nummers. Je kunt zelf samples opnemen met behulp van de ingebouwde microfoon van de iPad. Muzieknummers kunnen direct vanuit NanoStudio worden geüpload naar SoundCloud. Daarnaast kunnen de nummers als WAV-bestand worden geëxporteerd naar een Mac of PC. NanoStudio is een erg prettige en complete app. Helaas is de app met 11,99 euro niet goedkoop.

Maak je eigen muzieknummers met NanoStudio!

2 Reactie(s) op: Beste iPad-apps: muziek

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 maart 2014 22:20 Anoniem
  Nieuw..BackingTracks by Ingo Wandschneider…voor beginner en vergevorderd muzikanten …voor iedereen…heel goed!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 augustus 2014 15:53 Anoniem
  Je kan dit, je kan dat maar een gewoon papje dat eenvoudig, comfortabel en stabiel je muziek van op je NAS kan afspelen, schijnt niet te bestaan…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.