Beste iPad-apps: games

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 augustus 2012 16:30

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10
 11. pagina 11

Net een iPad aangeschaft en op zoek naar apps die het downloaden waard zijn? MacWorld helpt je hierbij en heeft een aantal spelletjes voor je uitgezocht! Dit artikel is een levend artikel en wordt dus regelmatig bijgewerkt. Check dit artikel dus regelmatig voor de laatste iPad-apps!

Zoek je meer leuke spelletjes voor de iPad? Kijk dan ook eens in ons Beste iPad-apps: spelletjes-artikel. Daarnaast verzamelen wij ook het laatste nieuws over de iPhone 5.


Ben je op zoek naar meer handige app-reviews voor de iPad? Kijk dan hier verder op AppFish.

Ben je niet op zoek naar spelletjes? Kijk dan op de volgende pagina's voor andere apps:

Beste iPad-apps: hulpprogramma's

Beste iPad-apps: muziek

Beste iPad-apps: nieuws

Beste iPad-apps: creativiteit & ontwerp

iPad apps voor kinderen

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 september 2010 en is voor het laatste geüpdatet op 13 april 2012. Het artikel bevat een nieuwe app die je bovenaan de pagina kunt vinden.

Spelletjes

65. Tap The Frog

Tap The Frog is een leuk spel waarin je je reactievermogen oefent. De app bevat allerlei minigames, waarin je zo snel mogelijk op een kikker moet klikken. Zo moet je een kikker zo snel mogelijk zien te verdoven zodra hij begint te rennen, krijg je vijf seconde om zoveel mogelijk kikkers aan te tikken of moet je zo snel mogelijk het telefoonnummer van een kikker intoetsen. Door snel te zijn zet je een nieuwe high score neer, die je op een later moment kan verbeteren. Tap The Frog is een verslavend spel, waarin je jezelf continu wilt verbeteren. De game is gratis te downloaden en daarom zeker het downloaden waard.

Klik zo snel mogelijk op de kikkers om een topscore neer te zetten

64. Draw Something

Draw Something is een leuke game om met vrienden te spelen. In de app teken je een afbeelding, die de tegenstander vervolgens moet raden. Je kunt met meerdere mensen tegelijkertijd de strijd aan gaan, waardoor je niet steeds hoeft te wachten tot de andere persoon heeft gereageerd. Door tekeningen goed te raden verdien je munten, waarmee je bommen kunt kopen. Met deze woorden kun je een woord overslaan, wat voorkomt dat het spel afgelopen is als je een woord niet weet. Met de iPad-app kun je ook tegen iPhone- of iPod touch-gebruikers spelen, waardoor je al snel een tegenstander gevonden heb. Draw Something is erg vermakelijk met vrienden en daarom een echte aanrader. Helaas is de game niet in het Nederlands beschikbaar. Je zult dus Engelse woorden moeten invullen. De game is in een gratis en betaalde variant beschikbaar. De betaalde variant kost 79 eurocent in de App Store en bevat 2.000 extra woorden. Daarnaast krijg je als bonus 400 munten die je in-game kunt besteden.

Raad het woord bij de tekening die een vriend heeft gemaakt

63. Nuts

Jake de eekhoorn is samen met zijn vriendinnetje aan het picknicken. De mand is echter gestolen door een roofvogel, waardoor de inhoud in een boom terecht is gekomen. Aan jou de taak de ingredienten voor de picknick te verzamelen. Onderweg kom je allerlei munten tegen, die je kunt gebruiken om upgrades te kopen. Daarnaast kom je powerups tegen, waardoor je bijvoorbeeld razendsnel over de boom kan rennen. Zorg er wel voor dat je alle takken ontwijkt. Raak je te veel takken? Dan is het mogelijk dat Jake zijn evenwicht verliest en terug naar de aarde stort, waarna je opnieuw moet beginnen. Nuts is een spel waarin je jezelf continu wilt verbeteren en daarom blijft spelen. De game is gratis te downloaden uit de App Store.

Ontwijk alle takken en verzamel de picknick

62. Mafia Rush

Altijd al een gangster willen zijn? In Mafia Rush sta je in de schoenen van een mafioso. Je hebt als doel de controle te krijgen over de gehele stad. De stad is verdeeld in wijken, die je één voor één onder controle kan krijgen. Dit doe je door de campaign te spelen, waarin je overvallen moet uitvoeren, vijandige groepen moeten aanvallen of je juist moet verdedigen tegen aanvallen. Je verdient hierdoor geld, waarmee je je character kan upgraden. Ook kan je nieuwe wapens en items aanschaffen zoals raketwerpers of machinegeweren. Mafia Rush is een leuk spel dat dankzij de virtuele joysticks prettig speelt. De game is daarnaast ook nog eens gratis te downloaden. Een aanrader dus!

Pleeg overvallen en verdedig jezelf tegen aanvallen

61. Gluddle

Gluddle is een leuke puzzelgame waarin je door balletjes af te schieten doelwitten moet vernieten. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar kan een flinke uitdaging zijn. Zo staan er allerlei objecten in de weg waardoor je de ballen meestal direct op het doelwit af kan schieten. In Gluddle kan je nadat je een bal hebt afgeschoten deze stoppen door op het scherm te tappen. Je creert hierdoor een object waar je een andere bal tegen aan kan schieten, zodat deze wegstuitert. Hierdoor kan je doelwitten raken die achter objecten verstopt zit. De game bevat in totaal 55 levels, die steeds meer obstakels bevatten waar je omheen zal moeten werken. Gluddle is een erg vermakelijk spel dat je maar moeilijk weg kan leggen. Het spel is voor 1,59 euro in de App Store te koop.

Stuiter tussen alle obstakels door om je doelwit te raken

60. Monopoly Hotels

In Monopoly Hotels ben je de manager van een vijf sterren hotel. Het is aan jouw je hotel te upgraden zodat je VIP-gasten als Mr. Potato Head en dieren uit Littlest Pet Shop. Hierdoor wordt je hotel meer geld, komen er meer gasten en ontvang je dus meer huur. Met die geld kan je het hotel vervolgens weer verder uitbouwen, waarna het cirkeltje opnieuw begint. Je kunt onder andere attracties als een theater, aquarium en bowlingzaal aan je hotel toevoegen. Ook zul je moeten zorgen dat het gas, water en de electriciteit ten alle tijden in het hotel beschikbaar blijven. Het verdienen van geld kost tijd. Mocht je geen zin hebben om te wachten is het mogelijk om via in-app aankopen extra geld aan te schaffen. Monopoly Hotels is gratis te downloaden in de App Store.

Upgrade je hotel met attracties en lok VIP-gasten als Mr. Potato Head

59. Extreme Road Trip

Je gaspedaal zit vast. Je hebt slechts een beperkte hoeveelheid brandstof bij je. Aan jou de taak zover mogelijk met de auto te komen voordat je een ongeluk krijgt. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen zoals heuvels, waardoor je flinke sprongen maakt. Door na de sprongen op alle wielen te landen krijg je extra nitro tot je beschikking, waardoor je sneller over de baan kunt racen. Op het moment dat je nitro gebruikt, verbruik je geen benzine. Door te stunten kan je dan ook verder in de levels komen. Extreme Road Trip is erg vermakelijk en is gratis in de App Store te downloaden. Standaard krijg je helaas slechts één auto tot je beschikking. Andere auto's kunnen via in-app aankopen worden aangeschaft.

58. Lep's World HD

Heb je vroeger Mario gespeeld? Dan komt Lep's World HD Plus je vast en zeker bekend voor. Het spel heeft veel weg van Nintendo-games met de beroemde loodgieter in de hoofdrol. In Lep's World HD Plus maak je kennis met de kabouter Lep, die zijn pot met goud kwijt is geraakt. Aan jou de taak Lep te helpen bij het vinden van zijn goud door hem door allerlei levels te leiden. In de levels kom je monsters tegen, die je zult moeten zien te verslaan of ontwijken. Ook kom je onderweg allerlei blokjes tegen die je kapot kunt maken door er tegen aan te springen. Uit sommige blokjes komt een klaverblad, die je een extra leven geeft. Pak het klaverblad echter op tijd op, aangezien de bladen direct uit beeld beginnen te verdwijnen. Lep's World HD is misschien niet erg origineel, maar wel erg vermakelijk. De game is dan ook zeker een aanrader. Lep's World HD is in een gratis versie met vier levels beschikbaar en in een betaalde versie met 28 levels. De betaalde versie kost 79 eurocent in de App Store.

Lep's World HD doet direct denken aan de Mario-games van vroeger

57. Stair Mismount Universal

Wil je je aggressie kwijt? Dan is Stair Dismount HD de app voor jou. In de app kun je een pop van allerlei objecten als trappen, schansen, torens en zelfs piramides duwen. Dit klinkt misschien vreemd, maar is verrassend leuk. Door de kracht waarmee je de pop van het object afduwt verander je de manier waar hij valt. Aan de hand van de verwondingen die de pop oploopt krijg je een aantal punten toegekend. Het is natuurlijk de uitdaging zoveel mogelijk punten te behalen. Topscores kunnen worden gedeeld via OpenFeint. Je kunt het gezicht van de pop naar eigen wens aanpassen door foto's uit het fotoalbum op je iPad of van Facebook toe te voegen. Stair Dismount Universal is gratis te downloaden in de App Store.

Iemand van de trap afduwen blijkt verrassend leuk te zijn!

0 Reactie(s) op: Beste iPad-apps: games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.