Beste iPad-apps: creativiteit & ontwerp

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 januari 2013 14:26

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Net een iPad aangeschaft en op zoek naar apps die het downloaden waard zijn? MacWorld helpt je hierbij en heeft een aantal apps voor je uitgezocht! Dit artikel is een levend artikel en wordt dus regelmatig bijgewerkt. Check dit artikel dus regelmatig voor de laatste iPad-apps!

Wij verzamelen in een living story alle informatie en het laatste nieuws over de derde generatie iPad. Daarnaast verzamelen wij ook het laatste nieuws over de iPhone 5.


Ben je op zoek naar meer handige app-reviews voor de iPad? Kijk dan hier verder op AppFish.

Ben je niet op zoek naar creativiteits- en ontwerp-apps? Kijk dan op de volgende pagina's voor andere apps:

Beste iPad-apps: hulpprogramma's

Beste iPad-apps: muziek

Beste iPad-apps: nieuws

Beste iPad-apps: spelletjes

iPad apps voor kinderen

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 7 september 2010 en is voor het laatste geüpdatet op 24 januari 2013. Het artikel bevat een nieuwe app die je bovenaan de pagina kunt vinden.

Creativiteit & ontwerp

22. Flowpaper

Zin om je creativiteit de vrije loop te laten? Flowpaper is een leuke app waarmee je mooie, vloeiende tekening kunt maken met behulp van je vinger. De maakt gebruikt van natuurwetten, waardoor je lijnen op een prachtige manier over het scherm golven. Je kunt zelf instellen in welke mate Flowpaper de lijnen die jij op het papier zet beïnvloed. Flowpaper bevat een flink aantal verschillende kwasten, waarmee je met standaard kleuren en instellingen kunt tekenen. Het is ook mogelijk je kwast volledig naar eigen smaak aan te passen. Het canvas waarop je tekent speelt een belangrijke rol in de uitstraling die je tekening krijgt. Je kunt daarom de achtergrond aanpassen in allerlei kleuren of een eigen foto importeren en als achtergrond gebruiken. Zodra je een tekening af hebt kun je deze uiteraard delen op Facebook en Twitter. Ook is het mogelijk de afbeeldingen op te slaan op je iPad. Flowpaper is een leuke en verslavende tekenapp die voor 89 eurocent in de App Store beschikbaar is.

Maak prachtige, vloeiende tekeningen met Flowpaper

21. Greetz

Wil jij iemand een kaartje sturen? Dan is dat een uitgelezen kans je creativiteit te uiten. Greetz is de app van de gelijknamige webwinkel voor kaarten. De app biedt je de mogelijkheid vanaf de iPad een papieren kaart te versturen. Je kunt de kaart zelf maken en bijvoorbeeld een zelfgemaakte foto als basis gebruiken. Heb je even geen tijd een kaart te maken maar wil je iemand toch met een kaartje verrassen? De app beschikt over een uitgebreide collectie met kaarten waar je uit kunt kiezen. Kaarten kunnen worden verstuurd vanaf 2,25 euro per stuk. Naast kaarten biedt Greetz kaarten en cadeaus ook de mogelijkheid cadeautjes te versturen. Denk hierbij aan bloemen, boeken, chocolade of kaarsen. Cadeau's zijn beschikbaar vanaf 3,95 euro per stuk. De app is gratis te downloaden in de App Store en is ideaal voor mensen die vanaf de iPad iemand een kaart of cadeau willen toesturen.

Stuur iemand een zelfgemaakte kaart met Greetz kaarten en cadeaus

20. Photogene

Photogene is een fotobewerkingsapp die je allerlei mogelijkheden biedt. Alle standaard functionaliteiten die je mag verwachten van een fotobewerkingsapp zoals het aanpassen van kleuren, scherper maken van foto's en tools om foto's te retoucheren zijn aanwezig. Het is mogelijk meerdere foto's te combineren tot een collage en biedt ondersteuning voor de Camera Connection Kit, waarmee je een fotocamera direct aan de iPad kunt koppelen. Vanuit Photogene kan je foto's uploaden naar Flickr, Dropbox, Facebook, Picasa of FTP-servers. Ook is het mogelijk de foto's te versturen via de mail. De app biedt je hierbij de mogelijkheid meerdere foto's gelijktijdig te uploaden, wat veel tijd kan besparen. Photogene is voor 2,39 euro beschikbaar in de App Store.

Bewerk foto's en maak collages met Photogene

19. Paper

Paper is een ideale app om snel je ideeën op papier te zetten. In de app kan je schetsen, tekenen, schrijven, diagrammen tekenen of schilderen. Je kunt hierdoor een duidelijke voorstelling van je ideeën geven, waardoor je deze voor een later moment bewaard. De app is erg basic en bevat dan ook alleen de tools die je echt nodig hebt. Ingewikkelde instellingen kom je niet tegen. Ook het aantal beschikbare kleuren is beperkt. Dit heeft zijn charme en heeft als voordeel dat de app erg eenvoudig te gebruiken is. In de app kan je verschillende notitieboekjes aanmaken, waardoor je je ideeën overzichtelijk kan opslaan. Het is mogelijk de kaft van ieder boekje te voorzien van een foto en het boekje een titel te geven. Paper kan gratis worden gedownload, maar bevat dan alleen mogelijkheden om te schetsen. Als je ook wilt tekenen, schilderen, schrijven of markeren kan je de andere tools kopen voor 1,59 euro per stuk. Voor 5,99 euro koop je het Essentials-pakket, dat alle tools bevat.

Zet je ideeën op papier door te tekenen, schilderen, schrijven of schetsen

18. PixelWorks

Door filters toe te voegen aan een foto kan je een foto op eenvoudige wijze opleuken. PixelsWorks is een app die ruim veertig filters bevat die je op simpele wijze kunt toevoegen aan je foto's. De app heeft een prettige interface, waarin je snel je weg kan vinden. De app bevat filters als 'schets', 'potlood', 'bevroren', 'scan, 'houtsnede', 'olietekening' en 'rimpels'. Nadat je een filter hebt toegevoegd is het mogelijk met behulp van een gum op specifieke punten de originele tekening te herstellen. Je kunt hierdoor leuke combinaties maken van de realiteit en effecten. PixelWorks is tijdelijk gratis in de App Store te downloaden.

Voeg allerlei filters toe met PixelWorks om foto's op te leuken

17. Art Set

Art Set is een app die je een digitale versie van een teken- en schilderset geeft. Art Set bevat pennen, potloaden, kwasten, markeerstiften en andere middelen waarmee jij je creativiteit kunt uiten. In de app is geprobeerd de middelen waarmee je kunt tekenen of schilderen zo realistisch mogelijk te maken. De kleuren die de potloden, kwasten en stiften op het scherm zetten ogen dan ook erg natuurlijk, waardoor het mogelijk is bijvoorbeeld realistische schilderijen te maken. De app registreert hoe hard je op het scherm duwt. Hierdoor kun je net als in het echt door harder of zachter op bijvoorbeeld een kwast te duwen de dikheid van de verf bepalen. Eigen foto's en afbeeldingen kunnen worden geïmporteerd naar Art Set om te dienen als basis voor een tekening of schilderij. Art Set is voor 79 eurocent in de App Store beschikbaar.

16. Diptic

Diptic is een app die je helpt bij het combineren van foto's in composities of collages. De app biedt hiervoor 21 verschillende templates, waar je eenvoudig foto's in kunt plakken. Je kunt de templates naar eigen wens aanpassen door bijvoorbeeld de randen van de vlakken te verkleinen of de kleur te wijzigen. Ook kun je natuurlijk de positie van de foto's zelf bepalen. Daarnaast kun je effecten toevoegen aan de foto's en een aantal aanpassingen aan de foto maken. Zo kun je de helderheid, het contrast en de saturatie aanpassen. Collages kunnen eenvoudig worden gedeeld met vrienden via Facebook of Flickr. Ook kun je de Diptics versturen via mail, Twitter of Tumblr.

Creëer mooie collages of composities met Diptic

15. 123D Sculpt

123D Sculpt is een app waarmee je sculpturen kunt maken zonder dat je vieze handen krijgt. Je begint met een vorm die je kunt kiezen uit de bibliotheek. Hier kun je vormen vinden als dieren, mensen en voertuigen. Vervolgens kun je met behulp van je vingers de vormen aan gaan passen naar jouw smaak. Zo kun je de vorm uitrekken door eraan te trekken, maar ook in laten deuken door de vorm juist naar binnen te duwen. De app bevat een aantal handige hulpmiddelen die je helpen bij het creëren van een mooi sculptuur. Denk hierbij aan een tool die ruwe randjes vloeiend maakt of een tool die bobbels in het landschap vlak maakt. 123D Sculpt is gratis te downloaden in de App Store. Via in-app aankopen kun je de app uitbreiden met extra vormen, waarbij je 79 eurocent per pakket kwijt bent.

Maak prachtige sculpturen zonder vieze handen te krijgen

14. Gusto

Ben je veel in de weer met websites? Dan is Gusto een app die je niet mag missen. Gusto is een app die zich volledig richt op het beheren van websites. Met de app kun je contactleggen met een webserver of FTP-server en bestanden uploaden of downloaden. Daarnaast bevat Gusto een editor waarin je direct bestanden kunt bewerken. Nadat je wijzigingen hebt aangebracht in je website wil je deze natuurlijk eerst kunnen bekijken voordat de website live gaat. Dit is mogelijk door op de iPad een preview van de website te bekijken. In Gusto kun je meerdere projecten opslaan die met behulp van een thumbnail eenvoudig te herkennen zijn. Gusto is voor 7,99 euro in de App Store beschikbaar.

Met Gusto kun je een website onderweg beheren

13. Layers - Pro Edition

Layers - Pro Edition is een iPadapp waarmee je in verschillende lagen kunt tekenen of schilderen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een foto aan een afbeelding toevoegen op een aparte laag. hierdoor is de foto eenvoudig te verkleinen, verplaatsen of verwijderen. De app biedt daarnaast allerlei opties die je helpen bij het maken prachtige afbeeldingen. Zo kun je veel verschillende kwasten kiezen en kun je per kwast allerlei instellingen veranderen. Daarnaast beschikt de app onder andere over een pipet, een smudge tool en een tool om elementen mee te wissen. Layers - Pro Edition is voor 4,99 in de App Store te downloaden. Daarnaast is er ook een uitgeklede Standard Edition beschikbaar voor 1,59 euro.

Layers -Pro Edition is een handige app om afbeeldingen te maken met verschillende lagen

12. Quill

Quill is een vector tekenprogramma waarmee je eenvoudig tekeningen kunt maken. De app helpt bij het inkleuren van de tekening en het scherper maken van lijnen met behulp van wiskundige vergelijkingen. Hierdoor zorgt de app ervoor dat je bijvoorbeeld ver kunt inzoomen op de tekening zonder dat de tekening, logo of afbeelding wazig wordt. Daarnaast is het mogelijk om delen van een afbeelding te verplaatsen, vergroten of te verkleinen. Afbeeldingen die je hebt gemaakt kun je eenvoudig doormailen waarbij je kunt kiezen uit de bestandsformaten png, pdf of svg. Quill kost 79 eurocent in de App Store.

Verplaats, vergroot of verklein onderdelen van een tekening

11. iMockups

Wil je een website of app ontwerpen? Dan is iMockups een absolute aanrader. Met de app kun je eenvoudig onderweg een wireframe maken voor een website of app. De app bevat voorgeprogrammeerde elementen bedoeld voor webpagina's of iPhone- en iPad-apps. Deze moeten je helpen bij het snel maken van een ontwerp. Het uiteindelijke ontwerp kun je als project doorsturen naar een andere iMockups-gebruiker, waardoor deze verder kan werken aan het ontwerp. Daarnaast kunnen de ontwerpen ook worden opgeslagen als PNG, waardoor deze op iedere computer te bekijken is. De app is voor 5,49 euro beschikbaar in de App Store.

Met iMockups maak je onderweg een wireframe voor een website of app

10. The Photographer's Ephemeris

Toegevoegd op 3 maart 2011

The Photographer's Ephemeris is een erg handige app die op de iPad van iedere fotograaf aanwezig zou moeten zijn. De app geeft je mogelijkheid vanuit je luie stoel alvast te bekijken wanneer op de dag je het beste op een locatie foto's kunt maken. Hierbij kun je nakijken wanneer de zon opkomt of ondergaat, maar ook wanneer de maand verschijnt. Je kunt de locatie waarover je informatie wilt krijgen heel precies bepalen door gebruik te maken van Google Maps. Op de kaart kun je een precieze locatie aangeven door in te zoomen op de locatie. The Photographer's Ephemeris is voor 6,99 euro beschikbaar in de App Store.

Bekijk thuis alvast hoe laat je op de locatie aanwezig moet zijn om de beste foto's te kunnen maken

9. Filterstorm

Filterstorm is een app die je allerlei mogelijkheden geeft voor het bewerken van foto's. Denk hierbij aan mogelijkheden voor het aanpassen van de kleurbalans, helderheid en het contrast van een foto, maar ook over tools voor het aanpassen van curve. Daarnaast is het mogelijk om direct met een 'brush' aan de gang te gaan, waardoor je kleine en precieze veranderingen snel aan een foto kunt aanbrengen. Zoals de naam al verraad is het daarnaast ook mogelijk allerlei filters op een foto los te laten. Zo kun je de 'temperatuur' van de foto veranderen, maar de foto ook eenvoudig omzetten in zwart wit-kleuren. Filterstorm is beschikbaar voor 2,99 euro in de App Store.

Met Filterstorm kun je op de iPad snel je foto's bewerken

0 Reactie(s) op: Beste iPad-apps: creativiteit & ontwerp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.