Weekoverzicht: Het beste van week 26

Door: Redactie MacWorld | 28 juni 2015 13:11

Mac

We begrijpen het best als je deze week niet alle artikelen op Macworld.nl hebt gelezen. Daarom zetten we de zeven beste artikelen van week 26 nog even voor je op een rij.

Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

Gepubliceerd op: vrijdag 26 juni

Vrijdag was het dan eindelijk zover. Het nieuws waar we al een tijdje op wachtten: de Apple Watch komt naar Nederland. Vanaf 17 juli kunnen we de smartwatch ook in Nederland kopen. Vrijdag kwam de wearable al naar zeven nieuwe landen: Italië, Mexico, Singapore, Spanje, Taiwan, Zuid-Korea en Zwitserland.

De smartwatch wordt overigens wel duurder dan in andere Europese landen als Duitsland en Frankrijk. De Duitsers kunnen de goedkoopste Apple Watch voor € 399,- kopen terwijl wij € 419,- moeten gaan betalen. Ook de andere modellen zijn iets duurder in ons land en dat heeft te maken met het percentage BTW dat bij ons 2% hoger ligt.

Lees het artikel Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

'Apple verwerkt homeknop in iPhone-scherm'

Gepubliceerd op: maandag 22 juni

Volgens bronnen in Azië zou de homeknop van de iPhones in de toekomst wel eens in het scherm verwerkt kunnen gaan worden. Het scherm zou dan worden doorgetrokken en de knop zou wegvallen in het scherm en een vingerafdrukscanner krijgen. Dat meldt DigiTimes.

DigiTimes deed al eerder dit soort mededelingen maar het kan ook om een prototype gaan dat daarna helemaal niet wordt gebruikt. Er zijn echter al wel eerder geruchten geweest over de homeknop en Martin Hajek maakte voor Computer Bild al een concept design van de iPhone waarbij de homeknop in het scherm is verwerkt.

Lees het artikel 'Apple verwerkt homeknop in iPhone-scherm'

11 dingen die je nog niet wist over je iPhone

Gepubliceerd op: donderdag 25 juni

Je iPhone heeft meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Zo kun je de berichtgeving per app veranderen, per contactpersoon de trilstand instellen en schudden met je iPhone om een getypte tekst te verwijderen.

Wist je daarnaast dat er een waterpas in je iPhone zit? Bij het ophangen van een foto kun je dus ook je smartphone gebruiken. Verder kun je de kleuren aanpassen op je telefoon en een led-flits krijgen bij meldingen.

Lees het artikel 11 dingen die je nog niet wist over je iPhone

iOS 9 verwijdert apps om systeemupdates te installeren

Gepubliceerd op: woensdag 24 juni

Nu de bèta van iOS 9 uit is voor de ontwikkelaars krijgen we steeds meer updates over niet gemelde features van het besturingssysteem. Zo maakt iOS 9 het mogelijk om software updates te installeren als je te weinig opslagruimte over hebt.

Als je te weinig ruimte over hebt om een nieuwe update wilt installeren van het besturingssysteem vraagt iOS of er apps verwijdert mogen worden om de installatie mogelijk te maken. iOS zet de apps weer gewoon terug nadat de update in geïnstalleerd. Erg handig voor mensen met een iPhone met weinig opslagruimte.

Lees het artikel iOS 9 verwijdert apps om systeemupdates te installeren

Maak je foto's mooier in Foto's voor OS X

Gepubliceerd op: dinsdag 23 juni

De Foto's-app voor OS X heeft veel mogelijkheden en kan je kunt je foto's er zelfs beter mee maken. De app heeft veel verfijndere en eenvoudiger te gebruiken tools dan bijvoorbeeld iPhoto.

Het is in Foto's bijvoorbeeld makkelijk om je foto's te verscherpen, het licht te corrigeren of het contrast aan te passen. Het is erg leuk om te experimenteren met alle functies van de app.

Lees het artikel Maak je foto's mooier in Foto's voor OS X

Zo houd je adware buiten de deur op de Mac

Gepubliceerd op: maandag 22 juni

Adware kan erg vervelend zijn en je browser zelfs overnemen. Hij brengt je ergens naartoe waar je helemaal niet heen wilt en waarschuwt je over kwaadaardige dingen op je Mac die niet eens bestaan.

Gelukkig is Adware ook te voorkomen maar dan moet je wel goed opletten en niet zomaar iets aanvinken. Mocht je toch al last hebben van adware kan de app Adware Medic je helpen er van af te komen.

Lees het artikel Zo houd je adware buiten de deur op de Mac

Wat is de beste streamingdienst voor video?

Gepubliceerd op: woensdag 24 juni

Het downloaden van illegaal aangeboden films en series is in Nederland al meer dan een jaar niet langer toegestaan. Gelukkig zijn er steeds meer legale diensten waarmee je films en series naar je huiskamer kunt streamen.

We vergelijken onder anderen de diensten van Netflix, Videoland en Pathé. Het vergelijken is echter ook een beetje appels met peren vergelijken, maar wij geven uiteindelijk de voorkeur aan Netflix. Technisch zit het platform het beste in elkaar en je kunt op vrijwel ieder apparaat kijken. Voor de prijs is het aanbod dik in orde.

Lees het artikel Wat is de beste streamingdienst voor video?

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Het beste van week 26

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.