De 5 beste apps van november voor je iPhone, iPad en Mac

Door: Jelle Peterse Jelle Peterse | 03 november 2015 11:26

iPad

Elke maand lichten we een vijftal apps uit waarvan wij vinden dat ze de moeite waard zijn. Deze kunnen voor elk Apple-platform zijn: iOS, OS X, WatchOS en TV OS.

We proberen apps uit te lichten die niet per sé bekend zijn bij het grote publiek, zodat er elke maand iets nieuws te ontdekken valt.

Dit zijn wat ons betreft de vijf apps die je deze maand zeker op je Apple-apparaat moet installeren:

Apmhetamine

Prijs: gratis

Genre: hulpprogramma's

Platform: Mac OS X

Klik om te downloaden

Met Apmhetamine kun je de standaard energie-voorkeuren van je Mac overschrijven. Deze app kan de ooit populaire app Caffeine vervangen, en is op vele vlakken beter. Waarom? Vooral omdat het actief wordt bijgewerkt en geüpdatet, terwijl Caffeine voor het laatste geüpdatet is in 2010 - vijf jaar geleden. Ook heeft het veel nuttigere functies, zoals Wi-Fi Triggers (start automatisch als je met het Wi-Fi netwerk van je werk bent verbonden), en Battery Level Triggers (schakel automatisch uit als de batterij beneden een bepaald percentage komt). Je kunt ook een toetsenbord shortcut instellen om de app te openen. De app draait op de achtergrond en is zichtbaar met een icoon in je menu balk. Je kunt kiezen uit vier verschillende icoontjes, waaronder een kopje koffie - als eerbetoon aan Caffeine?

Amphetamine houdt je Mac uit de slaap-stand.

Spectacle

Prijs: gratis

Genre: productiviteit

Platform: Mac OS X

Klik om te downloaden

Spectacle is een window-management app. Als je Windows 7, 8 of 10 (hebt) gebruikt, ben je misschien wel bekend met het principe. Als je een venster naar de zijkant van je scherm sleept, neemt het die helft van je scherm over. Zo wordt het heel eenvoudig om twee programma's naast elkaar te gebruiken. Met El Capitan is dit ook mogelijk in Mac OS X, maar Spectacle maakt het net even wat makkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld toetsenbord shortcuts instellen om bepaalde acties uit te voeren.

Spectacle laat je je schermen makkelijk managen.

Divide and Conquer

Prijs: gratis

Genre: productiviteit

Platform: iOS

Klik om te downloaden

Een app die je helpt om doelen te bereiken op de lange termijn. Het verschil met andere to-do apps is dat het je taken en doelstellingen laat groeperen en rangschikken. Dit zorgt ervoor dat je niet honderden taken tegelijk in je overzicht ziet staan, en je je kunt focussen op de taken die op dat moment belangrijk zijn. Zo bereik je geleidelijk het door jou gestelde einddoel.

Divide and Conquer is één van de meest complete to-do apps.

Riple

Prijs: gratis

Genre: nieuws

Platform: iOS

Klik om te downloaden

Riple is volgens de makers hét platform om content de delen en te ontdekken. Je kunt groepen maken, en vervolgens content met deze groepen delen. Ook kun je alle content zien die mensen in de groep hebben gedeeld. Ook kun je up-to-date blijven met live nieuws verslagen. Het is wellicht het beste te vergelijken met Twitter, maar dan met verschillende tijdlijnen waarin je met verschillende mensen verschillende content kunt delen.

Riple is volgens de makers hét platform voor relevante content.

Land Sliders

Prijs: gratis

Genre: games

Platform: iOS

Klik om te downloaden

Kun je geen Bubble Pop variant meer zien? Heb je genoeg van al die andere klonen van populaire spellen waar de App Store vol mee staat? Dan is het de moeite waard om Land Sliders een kans te geven. Je steunt dan een ontwikkelaar die duidelijk weet hoe je op een creatieve manier een fantastisch spel in elkaar draait. De personages zijn leuk ontworpen, de gevarieerde werelden zien er mooi uit en het spel speelt gewoon heel lekker. Je zult er zeker een tijd zoet mee zijn voordat je er genoeg van krijgt. We hadden wel graag een soort van storymodus in deze game gezien, waar het spel zich ook prima voor leent, maar wie weet wordt dat nog aan een latere update toegevoegd. Lees ook onze in-depth review over Land Sliders!

Land Sliders is een vernieuwende, gratis game.

Volgende maand plaatsen we weer een top 5! Suggesties, aanbevelingen of ervaringen? Laat het ons weten in een reactie!

0 Reactie(s) op: De 5 beste apps van november voor je iPhone, iPad en Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.