Beter e-mailen met 15 alternatieven voor Apple Mail

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 28 november 2014 13:04

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

De app Mail die je van Apple standaard op je iPad krijgt is prima, maar kan natuurlijk niet iedereen tevreden stellen. Iedereen heeft zo z'n eigen wensen. Gelukkig zijn er ook enorm veel alternatieven, ieder met hun eigen sterke punten. We zetten de beste voor je op een rij.

Mailbox

Tenzij je heel opgeruimd bent ingesteld, is de kans groot dat de stapel mails dagelijks oploopt in plaats van afneemt. Mailbox is niet alleen bedoeld voor het sturen en lezen van mail, maar vooral ook voor het opruimen ervan. Het werkt heel eenvoudig: veeg je naar rechts, dan kun je een mailtje archiveren of verwijderen, veeg je naar links dan kun je het mailtje tijdelijk dempen, zodat deze terugkomt op een door jou bepaald tijdstip. Hiermee kun je je mails dus letterlijk uitstellen. Ook kun je mailtjes door te vegen toevoegen aan bijvoorbeeld takenlijstjes.

Pluspunten

Heel efficiënt voor het verwerken van grote hoeveelheden mail.

Minpunten

De editor voor het opstellen van mail is nogal karig.

Prijs Gratis

Omvang 24,6 MB

Boxer Lite

Boxer lijkt in veel opzichten op Mailbox, in de zin dat ook hier de nadruk ligt op het snel verwerken van mail. Boxer biedt daarnaast echter nog een flinke lijst aan extra opties. Wanneer je bijvoorbeeld een mailtje naar rechts veegt, kun je kiezen uit allerlei extra opties. Zoals de mogelijkheid om een bericht te 'liken' a la Facebook, zodat duidelijk is dat je het leuk vond zonder dat je hoeft te antwoorden, maar ook de mogelijkheid om snel voorgedefinieerde antwoorden te sturen.

Pluspunten

Heel veel opties voor het razendsnel verwerken van e-mail.

Minpunten

Juist de grote hoeveelheid opties en de snelheid maakt de kans op fouten wel weer groter.

Prijs Gratis

Omvang 28,6 MB

Gmail

Van de app van Gmail zijn we al tijden zeer gecharmeerd. Ten eerste omdat je naast je Gmail ook andere mail-accounts kunt importeren, waardoor je dus altijd en overal toegang hebt tot je mail. Maar we zijn ook enthousiast omdat het kaf handig van het koren gescheiden wordt (spam en reclame worden prima gefilterd) en updates van sociale media automatisch in een eigen mapje terechtkomen. Verder blijft de conversatieweergave (meerdere mailtjes gegroepeerd tot één gesprek) gewoon heel prettig werken.

Pluspunten

De filters van Gmail zijn krachtig en besparen je echt tijd.

Minpunten

Ook hier hoef je geen opmaak in je mailtjes te verwachten.

Prijs Gratis

Omvang 9,3 MB

Triage

Wat zo briljant is aan Triage, is dat de app je het gevoel geeft dat je een directeur bent die van z'n secretaresse een stapel kaartjes heeft gekregen met korte berichten daarop. Op die manier wordt je mail in Triage namelijk gepresenteerd. Veeg het kaartje naar beneden om het bewaren, veeg het naar boven om het te archiveren of druk erop om de gehele inhoud te zien. De editor voor nieuwe berichten is karig, dus vooral een fijne app voor mensen die eenvoudige berichten sturen zonder bijlagen.

Pluspunten

Je mail als stapel kaartjes, dat sorteert supersnel.

Minpunten

De mogelijkheid om bijlagen toe te voegen aan nieuwe mailtjes ontbreekt, maar is wat ons betreft essentieel.

Prijs € 2,69

Omvang 5,2 MB

3 Reactie(s) op: Beter e-mailen met 15 alternatieven voor Apple Mail

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 december 2014 08:21 Anoniem
  seed mail bestaat niet meer/is niet beschikbaar….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 december 2014 10:26 Anoniem
  Waarom staat Microsoft Outlook er niet tussen? Wereldwijd toch 1 van de meest gebruikte applicaties en nu eindelijk ook voor de Mac beschikbaar. (Voorheen was had Microsoft Entourage, maar dat bevatte veel minder functies).

  Vooral handig voor mensen die bekend zijn op de PC of op kantoor met een PC werken. kunnen dan vaak ook Agenda's delen etc.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 december 2014 08:40 Saint Sr.
  OUTLOOK………???

  Wedden dat er geen reactie komt….!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.