De 5 beste e-mail-alternatieven voor OS X Mail

De standaard Mail-app in OS X biedt voor sommige gebruikers wellicht te weinig functionaliteit, of je bent er überhaupt niet tevreden mee. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden! Wij zetten de vijf beste e-mail-apps voor OS X voor je op een rijtje.

Airmail 2

Airmail zou wel eens de meest populaire alternatieve mail-app voor OS X kunnen zijn. Het programma is minimalistisch en geeft je mail in een gelikt ontwerp weer. Je mail is te zien in een tijdlijn, en je kunt snel acties uitvoeren door met je rechter muisknop op een mailtje te klikken. Lees ook: 10 Mac OS X tips voor gevorderden.

Airmail is vanaf het begin ontworpen om dezelfde gebruikservaring te hebben bij één of meerdere mailadressen. Je kunt Quick Replies instellen die je kunt gebruiken om snel op mails te reageren, en de app ondersteunt een alias. Voor gevorderde mailgebruikers dus een absolute aanrader.

Download hier - prijs: €9,99

© PXimport

Airmail laat je mail zien in een tijdlijn.

Postbox

De ontwikkelaars van Postbox bedachten zich dat we email gebruiken voor veel meer dan enkel communicatie. We gebruiken het ook om documenten, foto's, to-do lijsten en belangrijke informatie op te slaan. Bij de meeste mailprogramma's is deze data moeilijk terug te vinden. Postbox heeft clous-diensten zoals Dropbox en OneDrive ingebouwd in de app. Je kunt je bestanden dus heel makkelijk even snel online opslaan, zonder er een mailtje aan te wijden.

Maar het meest unieke aan Postbox is de Code Mode. Als je je handen er graag aan vuil maakt, is er een volledige HTML engine ingebouwd. Compleet met syntaxiskleuring en auto-complete.

Download hier - prijs: €14,00

© PXimport

De 'Code Mode' is wellicht het meest interessant.

Nylas N1

De beste gratis mailclient voor OS X is wat ons betreft Nylas N1. Het programma lijkt in eerste instantie erg op de standaard Mail app, maar doet een hoop dingen nét iets beter: zo zie je bij Gmail bijvoorbeeld al je labels, iets wat in de standaard Mail app niet zo is.

Maar het grootste voordeel: N1 is open-source. Dat betekent voor de simpele gebruiker dat de mailclient nooit verkocht zal worden door een groot bedrijf, waarna de ontwikkeling ervan stopt. Dit was wel het geval bij Sparrow (dat werd overgenomen door Google) en Mailbox (overgenomen door Dropbox). De app is nog steeds aan het ontwikkelen en is daarom zeker niet perfect, hier en daar zelfs wat onstabiel. Maar het gebruiksgemak maakt een hoop goed.

Download hier - prijs: gratis

© PXimport

N1 doet een hoop dingen beter dan Mail, en is open source.

Outlook 2016

Een jaar terug zouden we het nooit gezegd hebben, maar Outlook is tegenwoordig één van de betere mailclients voor OS X. De app heeft taken, notities en een agenda ingebouwd wat goed werkt. Het is geavanceerd en erg stabiel, wat het voor bedrijven enorm aantrekkelijk maakt.

Maar ook voor de huis-tuin-en-keuken gebruiker is Outlook een erg prettig programma om mee te werken. Het is een oude rot in het vak, en het bleef de afgelopen jaren achter bij de rest. Maar sinds Office 2016 heeft Microsoft ervoor gezorgd dat Office weer bij de top hoort.

Beschikbaar bij een Office 365 abonnement - prijs: €279 eenmalig of €7,00 per maand

© PXimport

Outlook is weer klaar voor de toekomst.

Unibox

Uzibox clustert je mail per persoon, zodat je heel snel kunt vinden wat je zoekt. Het ziet er een beetje uit als WhatsApp of iMessage. Ook kun je heel geavanceerd zoeken door bijvoorbeeld al je bijlagen. Zoek op een persoon, bestandstype, onderwerp, enzovoorts.

Uniek is dat Unibox maar één venster nodig heeft. Je kunt je mail lezen, organiseren en opstellen binnen hetzelfde venster. Qua simpliciteit is Uzibox misschien wel de grote winnaar.

Download hier - prijs: €15,99

© PXimport

Unibox stopt alle functionaliteit in één venster.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten