Zo kun je een bericht opslaan als concept in OS X en macOS Mail

Door: chwhynny-overbeeke | 24 oktober 2016 14:09

How To

Als je een e-mail aanmaakt in de Mail-app wordt deze automatisch als concept opgeslagen. Hier leggen we uit hoe je met concepten om kunt gaan en hoe je een bericht kunt opslaan als concept.

Als je in de Mail-app een e-mail aan het typen bent, of wanneer er een niet verstuurde e-mail open staat terwijl je de app afsluit, wordt het bericht automatisch opgeslagen zodat je het op een later tijdstip kunt afmaken en versturen. Je kunt ook zelf handmatig je bericht opslaan terwijl je eraan bezig bent, door het berichtvenster te sluiten en op Bewaar te klikken. Lees ook: De 5 beste e-mail-alternatieven voor OS X Mail.

Concepten van e-mails bewaren

Als je daarna je e-mailbericht wilt afmaken, kun je het concept in de postbus Concepten terugvinden. Deze kun je openen via de favorietenbalk of de navigatiekolom van de Mail app.

Mail is een van de handigste e-mailprogramma's op OS X-apparaten.

Als je een Exchange- of IMAP-mailaccount hebt, worden je concepten standaard op de e-mailserver opgeslagen. Nadat Mail gesynchroniseerd is met de e-mailserver (dit kan ook handmatig via Postbus > Synchroniseer [account]), kun je je concepten benaderen vanaf alle apparaten waarop je mailaccount is ingesteld. Wil je dit liever niet, dan kun je dit je uitschakelen in de voorkeuren van de Mail app, onder Postbusinstellingen.

Let op: Het Exchange ActiveSync protocol verbiedt dat concepten op je iOS-apparaat gesynchroniseerd worden met de map Concepten op de Microsoft Exchange Server. Dit betekent dat een concept dat je op je iOS-apparaat aanmaakt niet op je Mac zal verschijnen, ook al heb je je apparaten gesynchroniseerd.

Handoff

Als je gebruikmaakt van Handoff kun je snel en handig een bericht aanmaken op je Mac en meteen ermee verder gaan op je iOS-apparaat. Om deze functie te laten werken moet op beide apparaten bluetooth ingeschakeld zijn. Dat doe je op je Mac onder Systeemvoorkeuren > Bluetooth > Schakel Bluetooth in en op je iOS-apparaat onder Instellingen > Bluetooth. Op je iOS-apparaat moet je onder Instellingen > Algemeen > Handoff en appsuggesties de schakelaar bij Handoff op groen zetten.

0 Reactie(s) op: Zo kun je een bericht opslaan als concept in OS X en macOS Mail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.