Bekijk de batterijduur van je iPhone op je Mac

Door: chwhynny-overbeeke | 26 april 2017 10:04

How To

Met de Instant Hotspot functie is het mogelijk om vanaf je Mac de batterijduur van je iPhone te controleren. Wat is Instant Hotspot precies? En hoe kun je deze functie gebruiken om je batterijduur te checken?

Wat is Instant Hotspot?

Vanaf OS X Yosemite is de Instant Hotspot-functie beschikbaar. Hiermee kun je een persoonlijk hotspot van je iPhone maken. Als op zowel je Mac als je iPhone hetzelfde iCloud-account geactiveerd is (en op beide apparaten bluetooth en wifi is ingeschakeld), maakt je iPhone tevens automatisch verbinding met je Mac. Je hoeft geen wachtwoord in te voeren en de hotspot zelfs niet in te schakelen.

Je kunt dan direct vanuit het wifi-menu van je Mac verbinding met je iPhone maken. Dan maakt je Mac gebruik van het mobiele internet van je iPhone om verbinding met het internet te maken.

Het is wel van belang dat je iPhone zich dicht genoeg in de buurt van je Mac bevindt, anders zal het signaal te zwak zijn.

instant hotspot

Batterijduur controleren met Instant Hotspot

Druk op de Option toets op het toetsenbord van je Mac terwijl je het wifi icoon in de menubalk aanklikt. Beweeg vervolgens de muisaanwijzer over je iPhone in de lijst. Je krijgt dan informatie te zien over je iPhone, waaronder de apparaatcode en de batterijduur. Je krijgt verder in het menu ook nog allerlei andere informatie over het netwerk te zien, waaronder het ip-adres.

Wanneer je de hotspot niet gebruikt, wordt de verbinding met de apparaten verbroken om ervoor te zorgen dat de batterijen niet onnodig snel leeglopen.

Let op: Wanneer je gebruikmaakt van het mobiele internet van je iPhone, moet je goed op je dataverbruik letten om onverwachte kosten te voorkomen.

0 Reactie(s) op: Bekijk de batterijduur van je iPhone op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.