Beheer iPhones en iPads met Apple Configurator

Door: andreas-udo-de-haes | 08 maart 2012 12:06

Nieuws

Apple brengt een eigen beheerprogramma uit. Een admin kan met Configurator eenvoudig tientallen iPhones of iPads op afstand beheren en updaten. Wel alleen vanaf een Mac.

Aangezien steeds meer bedrijven en organisaties te maken hebben met iPhones en iPads, brengt Apple nu zelf een uitgebreide beheertool uit: Configurator. Met deze software, die alleen via de Mac App Store verkrijgbaar is, kan een admin meerdere iPhones en iPads beheren.

Active Directory-koppeling

De iOS-apparaten zijn via een eenvoudige console te beheren, te controleren, dicht te timmeren, te updaten en te wissen. Er kunnen tot 30 iOS-apparaten tegelijkertijd worden ingesteld of gekoppeld aan Open Directory of Active Directory accounts. De admin kan bovendien policies instellen voor apps, dataverbruik, synchroniseren en andere configuraties.

Met de komst van iOS 4 heeft Apple in 2010 al verschillende api's (application program interfaces) geïntroduceerd voor Mobile Device Management. Derden konden hierdoor beheersoftware ontwikkelen waarmee de apparaten van een afstand zijn te configureren, updaten, monitoren en ook schoon te vegen.

Nieuwste OS X-versie vereist

Apple heeft dat een tijdje aangezien en rolt nu zijn eigen uitgebreide beheersoftware uit. Die is echter alleen beschikbaar op de Mac OS X Lion. Naast de Configurator biedt Apple ook nog de iPhone Configuration Utility, die ook beschikbaar is voor Windows.

0 Reactie(s) op: Beheer iPhones en iPads met Apple Configurator

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.