BBC iPlayer app voor iPad komt donderdag

Door: jalmar-westerhoff | 08 februari 2011 11:22

Nieuws

Al in 2009 gingen de eerste geruchten de ronde over een mogelijke BBC iPlayer applicatie. Het ontwikkelen en realiseren van dit plan heeft duidelijk even op zich laten wachten, maar vanaf donderdag is de player dan toch echt een feit. BBC iPlayer wordt dan voor de iPad gelanceerd.

Aan de BBC iPlayer applicatie voor Apple wordt dus al een tijdje gewerkt. Erik Huggers, hoofd van de nieuwe media en technologie bij de BBC, heeft zich de afgelopen tijd extra ingezet voor de komst van een iPad en iPhone-applicatie. Huggers vertrekt op 1 maart bij de BBC en daarom wil hij alles op alles zetten om de Apple applicatie vóor het eind aan de van maand gerealiseerd te hebben.

Op dit moment is er al een online BBC iPlayer, maar deze werkt nog niet optimaal. De nieuwe applicatie gaat voor een veel mooiere beeldkwaliteit zorgen en ook het gebruikersgemak wordt stukken beter. Informatie zal via de app ook makkelijk te delen zijn via social media zoals Twitter en Facebook. Deze extra toevoeging zal er zeker voor gaan zorgen dat meer mensen gebruik gaan maken van de app. In totaal verwerkt BBC voor haar iPlayer maandelijks meer dan 145 miljoen aanvragen voor het uitgesteld bekijken of beluisteren van televisie- en radioprogramma’s.

Een vereiste voor de BBC iPlayer is echter wel een WIFI-verbinding, anders werkt de app niet lekker.

Het is goed mogelijk dat de iPad-app voorlopig alleen in Engeland werkt, hierover heerst nog enige onduidelijkheid. Waarschijnlijk zal de app eerst alleen via de engelse Apple App Store te verkrijgen zijn. Het is wel bekend dat de BBC zelfs mogelijkheden aan het onderzoeken was voor gebruik van de iPlayer buiten Europa. Wellicht dat de BBC de iPlayer in Europa als betaaldienst beschikbaar gaat maken.

De app voor de iPhone is helaas nog niet zo ver. Er word door de BBC wel hard aan gewerkt maar het gaat nog ietjes langer duren voordat ook deze gelanceerd word.

Voor veel Nederlanders is de app misschien niet al te interessant. De Nederlandse variant van de BBC iPlayer is Uitzending Gemist van de NPO. Deze is ook op vele manieren via het internet te bekijken/beluisteren. De NPO heeft echter de stap naar de iPad, middels een speciale iPad applicatie, nog niet gemaakt. Wel kan men via de online player op de iPad naar Uitzending Gemist kijken.

0 Reactie(s) op: BBC iPlayer app voor iPad komt donderdag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.