Batterijproblemen iPhone houden aan na update iOS

Door: sebastiaan-bareman | 11 november 2011 11:17

Nieuws

Apple heeft een update van zijn mobiele besturingssysteem uitgebracht. De nieuwe versie moet een einde maken aan een aantal bugs en lekken en is voorzien van een nieuwe functie voor iPad-gebruikers.

IOS 5.0.1 moest onder meer een einde maken aan de klachten van gebruikers over de beperkte batterijcapaciteit van de nieuwe iPhone 4S. Daarnaast is het lek van hacker Charlie Miller gedicht en krijgen iPad-gebruikers nu toegang tot multitask-gebaren.

Batterijfix iPhone 4S

In de nieuwe versie iOS 5.0.1 zegt Apple het snelle leeglopen van de batterij in de iPhone 4S op te lossen. Maar ondanks deze belofte klagen ruim honderd gebruikers op het Apple Support-forum dat de update het euvel niet verholpen heeft.

Apple verhelpt met de update ook het kraken van de iPad 2. Kwaadwillenden konden met een magneetje de cijfervergrendeling van de iPad 2 omzeilen. Ook Apple's eigen hoes voor de iPad 2, de Smart Cover, gaf toegang tot de iPad 2.

Charlie Miller's lek

In de update is eveneens het lek gedicht dat security-expert Charlie Miller ontdekte. Miller toonde aan dat een legitieme app in iOS 5 een eigen code kon downloaden en uitvoeren in het geheugen van iPhones en iPads. Criminelen kunnen op deze manier persoonlijke informatie (adresboek of mailaccount) van de gebruiker ontfutselen.

Apple beschuldigde Miller van misleiding en trok zijn - zelf betaalde - ontwikkelaarslicentie in. Dit betekent dat Miller een jaar lang geen apps meer mag ontwikkelen voor Apple. Miller reageerde: “Wat ongelooflijk onbeleefd."

Multitasking-gebaren

Naast het fiksen van bugs en lekken heeft Apple voor de eerste iPad multitask-gebaren toegevoegd. Dit maakt het mogelijk om met meerdere vingers verschillende commando's te geven. Het samenknijpen van meerdere vingers op het scherm toont het bureaublad. Door naar links of rechts te vegen kan gebladerd worden door de openstaande apps. De multi-taskfunctie is te openen via Instellingen / Algemeen / Multitask-gebaren.

Gebruikers hoeven hun apparaat niet te updaten via iTunes op hun laptop of desktop. Het is de eerste software-update die over-the-air wordt verzorgd. De update is te downloaden via Instellingen / Algemeen / Software-update.

0 Reactie(s) op: Batterijproblemen iPhone houden aan na update iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.