Ballmer: Android is te complex

Door: Jasper Bakker | 19 oktober 2011 10:57

Nieuws

Microsoft-ceo Steve Ballmer hekelt de concurrentie. Ditmaal haalt hij uit naar Android, wat volgens hem te complex is en ook nog 'cheap'.

Het smartphoneplatform van Google is volgens Ballmer veel te ingewikkeld voor gewone gebruikers. Je moet een computerexpert zijn om een Android-telefoon te gebruiken, stelt de ceo van Microsoft. “Je hoeft geen computerwetenschapper te zijn om een Windows Phone te gebruiken. En ik denk dat je dat wel moet zijn om een Android-telefoon te gebruiken", zegt hij op de Web 2.0 Summit.

'Inconsistent'

De breedsprakige topman noemt het concurrerende besturingssysteem inconsistent. Hij klaagt dat toestellen en ook Android daarop niet op elkaar lijken. Microsoft heeft voor Windows Phone strakke eisen opgelegd aan toestelfabrikanten, dat betreft design (inclusief een verplichte Bing-knop) maar ook de interne hardware.

Ballmer vervolgt: “De allergoedkoopste telefoons op de markt dit Kerstseizoen zijn waarschijnlijk nog steeds de Android-telefoons". Dat zijn dan toestellen voor afbraakprijzen, schampert de ceo. Hij erkent wel dat Microsoft werk moet verzetten om goedkopere telefoonontwerpen te ondersteunen.

Microsoft hekkensluiter

Dat zijn dan Windows Phone-toestellen, die momenteel én een klein marktaandeel hebben én qua prijs aan de bovenkant van de markt zitten. Ballmer noemt Apple een grote concurrent, maar wijst Android af als “een ander soort concurrent".

Windows Phone is begin vorig jaar al geshowd en is eind vorig jaar op de markt gekomen. Het besturingssysteem heeft net pas de grote Mango-update gekregen waarmee het qua functionaliteit meer optrekt met de concurrentie. Met Mango is Windows Phone nu ook eindelijk in het Nederlands beschikbaar.

Het volledige interview (26:15 minuten) met Microsoft-ceo Steve Ballmer op de Web 2.0 Summit, waarin hij ook aangeeft blij te zijn dat hij Yahoo toch niet heeft gekocht, voor 44 miljard dollar: “Soms heb je geluk."

[youtube]de8en0Sqy9s[/youtube]

0 Reactie(s) op: Ballmer: Android is te complex

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.