Back-up van iPhone-contactpersonen

Door: Martin Gijzemijter | 06 september 2010 17:34

How To

Een nieuwe telefoon kopen heeft altijd één groot nadeel gehad: het overzetten van de contactpersonen is vaak een drama, zeker wanneer u het oude toestel al niet meer in bezit hebt. De iPhone lijkt soms meer op een computer dan op een pc, maar zelfs daarmee bent u alles kwijt wanneer u de telefoon verliest en geen pc hebt met daarop een back-up binnen iTunes (of even in het buitenland bent en geen toegang hebt tot een dergelijke pc).

Met behulp van een handige app op de iPhone, kunt u een online back-up maken van uw contactpersonen. Niet alleen kunt u deze contactpersonen vanaf iedere locatie terugzetten, u kunt ze ook beheren met behulp van uw internetbrowser. Open de App Store op uw iPhone en zoek op de applicatie iDrive Lite. Druk op Installeren (de app is gratis) en wacht tot de iDrive Lite is geïnstalleerd op uw iPhone. Open de app, vul uw e-mailadres in en geef een wachtwoord in. Klik op Sign up om het (gratis) account aan te maken. Vervolgens laadt het programma automatisch al uw contactpersonen waarna de eerste back-up automatisch wordt uitgevoerd. Vanaf dit moment staan uw contactpersonen veilig online.

Met behulp van een eenvoudige app kunt u snel een back-up maken van uw contactpersonen.

Raakt u ooit de iPhone kwijt of koopt u een nieuwe, dan installeert u iDrive Lite op de nieuwe telefoon en drukt u op Restore / Restore contacts. Prettige extra: het is ook mogelijk om contactpersonen van een iPhone te ‘herstellen’ naar een BlackBerry en andersom. Daarnaast kunt u uw contactpersonen online beheren en dat gaat sneller dan op de iPhone. Surf naar www.idrivelite.com en log in met de gegevens die u in de app hebt opgegeven. U ziet automatisch al uw contactpersonen en kunt eenvoudig een nieuwe toevoegen (klik op Add Contact) of overbodige contactpersonen verwijderen door op het kruisje erachter te klikken. Wel moeten we even melden dat in de algemene voorwaarden van de site niets staat over of het bedrijf uw gegevens ooit zal doorverkopen aan derden. Wel staat erin dat het bedrijf niet aansprakelijk is, wanneer uw gegevens eventueel tóch verloren gaan. Dat gezegd hebbende, draait iDrive alweer flink wat jaren mee en kan het bedrijf een slechte reputatie op het gebied van gegevensbeveiliging natuurlijk niet gebruiken.

Via de website van iDrive Lite kunt u uw contactpersonen beheren.

0 Reactie(s) op: Back-up van iPhone-contactpersonen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.