Baby-iPhone: Je iPhone als gids voor het ouderschap

Door: Maikel Dijkhuizen | 13 augustus 2013 10:50

Mac

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Zwangere vrouwen en kersverse ouders hebben veel voordeel van een iPhone. Waarom? Omdat er allerlei apps zijn die helpen bij (de voorbereiding van) het ouderschap. Dure studieboeken, notitieblokken, uitzetlijstjes en groeigidsen zijn vanaf nu verleden tijd! De iPhone loodst iedere vrouw (en man!) geruisloos door de zwangerschap heen en helpt bij het opvoeden van de allerkleinsten.

Het krijgen van een kindje is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Niet voor niets zijn er talloze boeken volgeschreven over de zwangerschap en het verzorgen van baby’s. Waarschijnlijk heb je zelf ook behoefte aan de nodige kennis. Je wilt tenslotte het allerbeste voor je kroost. Informatie over luiers, voeding, groeifases en vaccinaties vind je waarschijnlijk interessanter dan ooit.

Toch is het niet per se nodig om stapels dure boeken over baby’s aan te schaffen. Een iPhone fungeert namelijk prima als basisgids om het kleine wondertje zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je de juiste apps installeert, heb je op je op het iOS-toestel meer dan genoeg informatie bij de hand. Bovendien hebben creatieve app-bouwers leuke hulpmiddelen bedacht die je helpen bij de voorbereiding en uitoefening van het ouderschap.

Hormonale informatiebehoefte

Zwangere vrouwen hebben de neiging om zoveel mogelijk informatie over hun nieuwe status te vergaren. Vaak resulteert dat in de aanschaf van talloze tijdschriften en boeken. Zonde van het geld en de ruimte in je boekenkast! In de App Store vind je namelijk genoeg apps die de informatiehonger prima weten te stillen.

Probeer de gratis app ZwangerschAppassistent bijvoorbeeld maar eens uit. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hierin allerlei nuttige tips voor een vlekkeloze zwangerschap en kraamtijd. Zo ontvang je iedere dag leuke weetjes die op dat moment voor aanstaande moeders en vaders van belang zijn. Voor een optimale voorbereiding helpt ZwangerschAppassistent je bovendien om een uitzetlijst te maken met alle broodnodige spullen voor de babykamer. Mocht de kleine spruit zich eindelijk aandienen, dan doe je een beroep op de ingebouwde weeëntimer om tijdig de verloskundige te bellen.

ZwangerschAppassistent verwelkomt je iedere dag met een praktische tip.

Een andere mooie app boordevol handige informatie is die van Zwanger.nl. Voor een bedrag van 1,79 euro volg je precies de groeiontwikkeling van het kindje in de buik. Verder krijg je dagelijks nuttige informatie voorgeschoteld over je aankomende baby.

Met de app van Zwanger.nl zie je hoe groot en zwaar het ongeboren kindje bij benadering is.

0 Reactie(s) op: Baby-iPhone: Je iPhone als gids voor het ouderschap

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.