Aviation Empire: start je eigen vliegmaatschappij

Door: Robin Smit | 01 juli 2013 11:07

iPad

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om je eigen vliegmaatschappij te runnen? Welke vliegtuigen koop je, waar vliegen ze naartoe en hoe zorg je dat dit alles op rolletjes verloopt? KLM daagt jou met Aviation Empire uit om over al deze zaken na te denken.

Aviation Empire is een strategiespel voor de iPhone en iPad waarin jij een eigen vliegmaatschappij start. Je begint hierbij in het jaar 1919 en werkt je langzaam op naar de hedendaagse tijd. Wil je met jouw vliegmaatschappij de tand des tijds doorstaan dan zul je echter wel goed moeten nadenken over de beslissingen die je neemt. Zo kies je in Aviation Empire zelf welke vliegvelden je aandoet en hoe je deze vliegvelden inricht. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om na te denken over het type vliegtuigen dat je gebruikt om deze vliegvelden te verbinden.

Binnen Aviation Empire heb je continue te maken met veel verschillende factoren die beïnvloeden of jouw vliegmaatschappij winstgevend is of niet. Zo kan je een prachtige verbinding opzetten tussen bijvoorbeeld New York en Amsterdam met de mooiste vliegtuigen, maar wanneer een van deze vliegvelden niet populair is zul je geen winst maken met de verbinding. Het is dan jouw taak om ervoor te zorgen dat de vliegvelden winnen in populariteit en zo zorgen voor volle vliegtuigen.

Vanaf het eerste moment is Aviation Empire een bijzonder verslavende game die je wil blijven spelen. De mogelijkheid om jouw activiteiten bijna eindeloos uit te breiden zorgt ervoor dat je de game pas neer wil leggen op het moment dat je alle uithoeken van de wereld met elkaar verbonden hebt. Wel ervoeren we tijdens het spelen dat de game soms wat onduidelijk is over de winst of verlies die je maakt. Graag zouden we een duidelijker overzicht zien voor deze gegevens.

Kortom

Aviation Empire is een verslavende strategiegame van KLM waarin je jouw eigen vliegmaatschappij kan opzetten. De game biedt je zeeën aan mogelijkheden en laat je over veel variabelen nadenken. Klein puntje van kritiek is dat het niet altijd even duidelijk is waarop inkomsten en uitgaven worden gebaseerd.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download Aviation Empire in de AppStore

0 Reactie(s) op: Aviation Empire: start je eigen vliegmaatschappij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.