AVI afspelen in Mavericks, zo doe je dat

Door: Martin Gijzemijter | 08 april 2014 15:00

How To

De uitwisselbaarheid van video tussen de pc en de Mac is altijd al enigszins problematisch geweest. Dat is er niet beter op geworden met de komst van OS X Mavericks. AVI wordt namelijk in dit besturingssysteem totaal niet meer ondersteund in QuickTime Player X. Maar wat moet je nu met je video's?

Alternatieve software

Voorheen was de snelste manier het downloaden van een plug-in, zodat je QuickTime Player X de functionaliteit kon geven die het ontbeerde. Echter, Apple verandert de software zo vaak dat de ene na de andere plug-in niet meer werkt. Het enige alternatief waar je op lange termijn iets aan hebt, is de VLC Media Player.

Dit is een gratis mediaspeler met een zeer basaal uiterlijk, die vooral gericht is op wat het doen moet: media afspelen en dat geldt dus ook voor het AVI-formaat en vele andere bestandstypen. Wanneer je VLC hebt geïnstalleerd, sleep je simpelweg het AVI-bestand naar het programma en je kunt het bekijken.

QuickTime Player X ondersteunt geen AVI.

Converteren

Ben je echter groot fan van QuickTime Player, en wil je eigenlijk geen andere software op je Mac dan de software van Apple, dan is een andere optie het converteren van de AVI-bestanden naar een formaat dat de QuickTime Player wél begrijpt, zoals MOV. Daar zijn vele programma's voor te vinden waarvoor je moet betalen, maar er is gelukkig ook een goedkoop en gebruiksvriendelijk programma dat het gratis voor je doet, namelijk HandBrake.

Handbrake heeft allerlei opties waarmee je het uiteindelijke bestand kunt aanpassen, maar wil je gewoon een 1-op-1-kopie, dan is het slepen en klaar. Alhoewel, het converteren duurt altijd wel eventjes, dus als je haast hebt, is VLC Media Player toch echt de slimste keuze.

Met Mavericks zet je AVI-bestanden om in, bijvoorbeeld, .MOV.

2 Reactie(s) op: AVI afspelen in Mavericks, zo doe je dat

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 april 2014 23:37 Anoniem
  Doe simpel, download gewoon VLC media player.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 april 2014 13:52 Anoniem
  Handig dat een van de meest gebruikte videoformaten niet ondersteund worden. Typisch Apple.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.