Automatische back-up van je social media met SocialSafe

Door: ian-paul | 02 juni 2015 08:40

How To

De meeste sociale netwerken hebben een mechanisme dat het gemakkelijk maakt om al je statusupdates en foto's te exporteren, maar er is niet altijd eenvoudig achter te komen hoe je dit kunt doen. Bovendien moet je elk sociaal netwerk apart doornemen.

Als je op zoek bent naar een eenvoudigere manier om het grootste deel van je data uit de sociale netwerken te halen, kijk dan eens naar SocialSafe. Dit desktopprogramma is ontworpen om je sociale data op je eigen pc te back-uppen en je kunt zelfs je data beschermen met een wachtwoord. Lees ook: De 15 beste social media-apps voor de iPhone.

Met SocialSafe kun je gratis je sociale data downloaden.

Met SocialSafe kun je gratis je data van maximaal vier sociale netwerkaccounts afhalen. Als je meer dan vier sociale accounts wilt back-uppen kun je 7 dollar per jaar betalen, maar de meeste mensen hebben genoeg aan de gratis versie.

Het toevoegen van accounts aan SocialSafe is vrij eenvoudig. Wanneer het programma voor de eerste keer geladen wordt, krijg je de optie om accounts van Facebook, Google+, Instagram, LinkedIn, Pinterest en Twitter toe te voegen

Klik op de sociale netwerken die je wilt toevoegen. Er wordt dan gevraagd of je op deze accounts in wilt loggen via de website van elke dienst. Dit betekent dat je je logindata niet aan SocialSafe hoeft over te dragen, en inloggen met tweetrapsauthenticatie is geen probleem.

Zodra je op je accounts bent ingelogd, zal SocialSafe beginnen met het downloaden van je data. Hoe lang dit duurt, hangt af van hoeveel je online gedeeld hebt. Als de aanvankelijk download eenmaal voltooid is zal SocialSafe je accounts regelmatig controleren op nieuwe items die naar je pc geback-upt moeten worden.

Je kunt al je data direct via SocialSafe bekijken, of je kunt je data naar een map op je pc exporteren. Geëxporteerde SocialSafe-data is erg ruw, in tegenstelling tot de netjes verpakte HTML-formaten die je krijgt wanneer je back-ups direct vanaf Facebook of Twitter downloadt. In ieder geval is het goed om te weten dat er een exportoptie is en dat SocialSafe geen data vergrendely die het voor je downloadt.

0 Reactie(s) op: Automatische back-up van je social media met SocialSafe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.