Automatisch liedjes overslaan met Denied

Door: ray-aguilera | 04 februari 2015 07:44

Mac

Als je veel naar Spotify, Rdio of iTunes luistert, word je de nieuwste pop-hits al gauw zat. En dan is Denied heel handig. Met een paar klikken kun je je minst favoriete nummers of bands voor altijd overslaan.

None

Denied

Prijs

Ca. € 3,59

Taal

Engels

OS

OSX 10.10 en hoger

Website

www.getdenied.com

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Werkt met Spotify, Rdio en iTunes
 • Minpunten
 • Maar 3 filters in gratis versie
 • Filters handmatig aanmaken

Denied installeert een menubalk-icoontje in de vorm van een handpalm. Klik erop en je krijgt een lijst te zien met filters die je hebt aangemaakt, en de optie om nieuwe filters toe te voegen. Typ de naam van je minst favoriete band in (de ontwikkelaars houden bijvoorbeeld niet erg van Nickelback) - of de titel van dat vreselijke nummer dat je ex altijd aan het zingen was - en Denied zal ervoor zorgen dat je het nooit meer hoeft te horen.

Smaken verschillen nu eenmaal.

Naadloos

Denied werkt door de Skip-functie van je muziek-app te gebruiken om nummers over te slaan die overeenkomen met de regels die je hebt ingesteld. Je kunt nummers blokkeren door op Artist, Track Name of Album te zoeken, en exacte (delen van) tekst te matchen met de zoektekst. In de praktijk werkt het vrij naadloos, en elke keer dat Denied ervoor zorgt dat je iets waar je een hekel aan hebt niet te horen krijgt, krijg je een notificatie te zien zodat je weet dat de applicatie werkt. Deze notificaties kun je gelukkig uitschakelen in de Preferences van Denied. Denied houdt zelfs bij hoeveel nummers het voor je heeft overgeslagen, wat niet echt nodig is, maar leuk is het wel.

Het is wel jammer dat Denied geen filters kan aanmaken over een nummer dat je op dat moment afspeelt.

Beperking

Helaas moet je filters handmatig aanmaken - je kunt geen informatie halen uit het nummer dat op dat moment wordt afgespeeld. Maar met opties om volledige en gedeeltelijke tekst te matchen is het vrij eenvoudig om je filters zo aan te passen dat alle nummers die je niet wilt horen worden overgeslagen, door gebruik te maken van parameters als "Equals", "Contains", "Starts With" en "Ends With". De gratis versie van Denied maakt het mogelijk om drie filters aan te maken, een beperking die wordt verwijderd wanneer je de app via de Mac App Store koopt.

Conclusie

Denied is simpel en effectief, maar Spotify- en Rdio-liefhebbers die de gratis app gebruiken, kunnen al snel tegen de beperkingen aanlopen als ze erg kieskeurig zijn, of kunnen regels aanmaken die te vaag zijn. Als je dat ene nummer gewoon echt niet meer kunt aanhoren, zal Denied ervoor zorgen dat je er niet meer door geplaagd wordt.

3 Reactie(s) op: Automatisch liedjes overslaan met Denied

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 februari 2015 09:18 Anoniem
  Dus je betaaald eerst voor het nummer en daarna ga je het blokkeren omdat het nummer ruk is.

  Deze wereld is gewoon niet meer te redden …
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 februari 2015 11:45 Oscar
  Iedere artiest, schrijft, maakt (volgens fans) geslaagde muziek, en af en toe wat minder geslaagde muziek..
  De bedoeling is, dat je met de app, de mindere nummers, uit de afspeellijst van je favoriete artiest, kan overslaan, In de tijd van de LP vinylplaat moest je wel verplicht naar dat éne minder geslaagde nummer beluisteren. Bij de CD kon je dat nummer bij de cd speler gewoon overslaan door het niet in de afspeelvolgorde te programmeren. En nu met die app, is dat juiste ook weer een hele uitkomst.
  De wereld is er wat het muziek beluisteren betreft comfortabeler geworden, doordat je zo alleen maar muziek hoeft te luisteren die voldoet aan je persoonlijke smaak.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 februari 2015 14:22 Anoniem

  De bedoeling was me wel duidelijk. van het nutteloze appje maar bnlijkbaar las je daar over heen


  Bij een plaat kon je ook gewoon een minder nummertje overslaan.
  Kwestie van de arm een stukje verplaatsen
  De "app" is gewoon weer de zoveelste manier om geld uit zakken van luie mensen te kloppen.
  Techniek zou zoveel beter gebruikt kunnen worden..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.