Australische introductie Galaxy Tab verder uitgesteld

Door: loek-essers | 29 augustus 2011 12:45

Nieuws

De introductie van de Galaxy Tab 10.1 is na een hoorzitting in de Australische rechtbank vrijwillig uitgesteld tot 26 september. Samsung wacht daarmee de uitspraak van de rechter af.

Samsung benadrukt in een statement dat het niet gaat om een tijdelijk verbod (voorlopige voorziening) via de rechter. De fabrikant van de Galaxy Tab 10.1 wacht de uitspraak van de Australische rechter af, die komt naar verwachting op 26 september.

Patenten

De Autralische vrijwillige importstop is een voortzetting van een akkoord dat de Australische advocaten van Samsung en Apple begin augustus met elkaar sloten. De Tab is pas weer verkrijgbaarbaar als er duidelijkheid is in een lopende patentzaak. Maandag vond er een hoorzitting plaats over die zaak, maar Samsung houdt zich dus aan de eerder gemaakte deal. Bij de rechter spraken de partijen over hoe de zaak zich gaat ontwikkelen, legt The Register uit.

Ook in Australië steggelen Apple en Samsung over patenten, net zoals onder andere in Nederland, Duitsland, Zuid-Korea en Japan. Samsung maakte maandag ook bekend een Australische tegenaanval in te zetten. "Vandaag heeft Samsung Electronics de Federal Court van Australië geïnformeerd van plan te zijn een tegenvordering in te dienen tegen Apple Australië en Apple Inc.", stelt Samsung.

Tegenaanklacht

Het Koreaanse bedrijf stelt dat de patenten die Apple gebruikt om de introductie van de Tab tegen te houden ongeldig zijn. Daarnaast wordt Apple in Australië aangeklaagd voor het schenden van patenten van Samsung met iPads en iPhones. Een vergelijkbaar patroon is ook te zien in Nederland, waar het bedrijf een aantal procedures aanspande zich te verweren tegen de aanval van Apple.

In Nederland geldt per half oktober een verbod op de handel in Galaxy smartphones, omdat Samsung inbreuk maakt op een patent van Apple dat betrekking heeft op het scrollen door een fotogalerij op een aanraakscherm.

Nederland

Omdat Samsung zijn Europese distributie regelt vanuit Nederland betekent dat dit verbod de import van Galaxy telefoons voor heel Europa afsnijdt. Samsung heeft al gezegd zich geen zorgen te maken over het verbod en gaat voor half oktober de software van de telefoons aanpassen.

In Duitsland geldt op dit moment een importverbod op de Galaxy Tab 10.1. In tegenstelling tot Australië gaat het hier wel om een voorlopige voorziening via de rechter en ligt de import niet vrijwillig stil.

Meer weten over de patentstrijd tussen Apple en Samsung? Ga naar onze dossierpagina.

0 Reactie(s) op: Australische introductie Galaxy Tab verder uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.