Audio Ninja: Gamen in het juiste ritme

Door: Robin Smit | 10 augustus 2013 16:25

iPad

Ninja’s en muziek lijken op het eerste gezicht misschien twee totaal andere dingen. Zo zul je ninja’s sneller associëren met werpsterren, zwaarden en zwarte gewaden, dan goede beats. Toch bewijst Audio Ninja dat Japanse krijgers prima samen gaan met muziek.

Audio Ninja is een platform game waarin het de bedoeling is om muziek te maken. Dit doe je door met een ninja door levels te rennen en vijanden te verslaan op het ritme van de muziek. Het ritme wordt bepaald door het aantal en het type vijanden dat je op je pad tegenkomt. Zo heb je zwarte en witte vijanden die je allebei met een andere aanval zal moeten verslaan. Doordat de game steeds sneller wordt en er steeds meer vijanden verschijnen, is Audio Ninja behoorlijk uitdagend. De lekkere ritmes die je zelf creëert zijn aanstekelijk en zorgen ervoor dat de game lekker wegspeelt.

In Audio Ninja zijn verschillende omgevingen aanwezig die elk een andere muziekstijl vertegenwoordigen. Helaas blijf je lang in de omgevingen hangen, waardoor je, helemaal op hogere levels, soms net iets te lang naar dezelfde muziek zit te luisteren.

Naarmate je verder komt in de game is het noodzakelijk om een goed ritmegevoel te hebben. Zo lijkt het eenvoudig om slechts met twee verschillende vijanden te werken, maar de combinatie van het bijhouden van een ritme en het selecteren van de goede aanval kan erg lastig zijn. Mocht dit je nu allemaal teveel worden, dan kan je speciale hoofdtelefoons voor je Ninja kopen die je helpen om de moeilijkere delen in een level te overwinnen. Zelf heb ik meerdere keren naar dit hulpmiddel moeten grijpen.

Kortom

Audio Ninja is een uitdagende platform game waarin je muziek moet maken door vijanden te verslaan. Je komt in de game twee verschillende vijanden tegen die je moet verslaan met verschillende aanvallen. Wanneer je dit op het goede moment doet creëer een een heerlijk ritme dat er voor zorgt dat de game lekker wegspeelt. De muziek in de game is prettig, maar het aanbod had iets gevarieerder mogen zijn.

Beoordeling 7/10

Prijs: € 0,89

Beschikbaar voor: iPhone

Download Audio Ninja in de App Store

0 Reactie(s) op: Audio Ninja: Gamen in het juiste ritme

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.