Arcadegame-kast voor iPad op de markt

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 januari 2011 14:22

Nieuws

ThinkGeek heeft de iCade gedemonstreerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De iCade is een arcadegame-kast die is voorzien van een joystick en knoppen. Met het accessoires kun je games spelen op de iPad. Het idee is gebaseerd op een één april grap van ThinkGeek.

De iPad kun je in het apparaat plaatsen en dient als scherm. De iCade wordt via Bluetooth verbonden met de iPad en is geschikt voor games die de iCade ondersteunen. Als voorbeeld wordt Asteroids genoemd. In eerste instantie zal Atari een aantal games ontwikkelen die geschikt zijn voor de iCade.

De API die het mogelijk maakt om een game geschikt te maken voor iCade wordt daarnaast beschikbaar gesteld aan iedere iOS-ontwikkelaar, waardoor ook zij dit soort games kunnen maken. Hierdoor moet het aantal games dat je met behulp van de gamekast kunt spelen snel groter worden.

De iCade is momenteel in productie en nog niet te bestellen. ThinkGeek, de website waar je de iCade zal kunnen bestellen, meldt dat het apparaat vanaf de lente van 2011 te bestellen is. Het apparaat gaat 99,99 dollar kosten.

0 Reactie(s) op: Arcadegame-kast voor iPad op de markt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.