Apps die toegang krijgen tot contactgegevens moeten voortaan toestemming vragen

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 maart 2012 19:34

Nieuws

Apple laat in een verklaring weten te werken aan aan oplossing voor de privacyproblemen in iOS. Het bedrijf doelt hierbij op het kopiëren van adresboeken, zonder dat hier toestemming voor wordt gevraagd aan gebruikers.

In een verklaring aan All Things D laat Apple weten dat apps die zonder toestemming contactgegevens van gebruikers verzamelen de richtlijnen van het bedrijf overtreden. Apple stelt te werken aan een oplossing die de privacy van gebruikers beter moet beschermen.

Toestemming vragen

Door de maatregel moet iedere app die toegang krijgt tot contactgegevens hier vooraf toestemming voor vragen. Apple past deze methode al langer toe bij locatie-gebonden diensten. De maatregel moet het voor ontwikkelaars onmogelijk maken ongevraagd adresboeken te kopiëren. Apple laat weten de fix in een toekomstige iOS-update beschikbaar te stellen.

De verklaring verschijnt kort nadat Apple door de Amerikaanse Energy and Commerce-commissie op het matje is geroepen. De commissie wil dat Apple een aantal woordvoerders aanwijst die uitleg komen geven over het privacybeleid van Apple.

Path

De vragen ontstonden nadat bleek dat de social media-app Path het adresboek van gebruikers ongevraagd kopieerde naar een server van de ontwikkelaars. Al snel bleek naast Path een .

Gisteren werd bekend dat een groep van dertien Amerikaanse iOS-gebruikers [urlx= http://macworld.nl/nieuws/61455421-negentien-ontwikkelaars-aangeklaagd-voor-het-kopieren-van-adresboeken.html]negentien ontwikkelaars hebben aangeklaagd in een class action-rechtszaak. De ontwikkelaars zouden apps hebben ontworpen die ongevraagd contactgegevens kopieerden.

0 Reactie(s) op: Apps die toegang krijgen tot contactgegevens moeten voortaan toestemming vragen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.