Appleverkopers leggen het af tegen Apple Stores

Door: rene-schoemaker | 07 augustus 2012 07:40

Nieuws

De grootste verkoper van Apple-producten in Frankrijk is ter ziele, volgens de winkelketen omdat Apple de winkels boycotte bij de verkoop van de iPhone 4S en de eigen Stores bevooroordeelde.

De winkelketen eBizcus is officieel in liquidatie vanaf 31 juli nadat er tevergeefs kopers waren gezocht om de handel over te nemen. De grootste Apple-verkoper van Frankrijk heeft 36 jaar lang producten van de leverancier verkocht in vijftien winkels in Frankrijk en had in het merk Mac Line ook nog zeven Apple Premium Resellers in België. Deze winkels blijven nog zeven maanden draaien in de hoop dat daar wel een koper voor komt, schrijft The Register.

Het bedrijf kwam eind december in het nieuws doordat het Apple beschuldigde van oneerlijke handelspraktijken. Apple zou de winkels van de Franse partner niet genoeg producten leveren en in het geval van nieuwe producten zoals de iPhone 4S helemaal niets leveren. De directeur van eBizcus, Francois Prudent, is een juridische procedure gestart tegen Apple en zou volgens Franse media ook een zaak zijn gestart bij de Franse concurrentiewaakhond.

Personeel wil nieuwe baan, of geld

Personeelsleden van eBizcus zouden nu ook individueel zaken zijn begonnen tegen Apple, met als eis een nieuwe baan of een schadevergoeding. Zij hebben de groep 'Pomme de discorde' gevormd.

In april meldde marktanalist Context dat Apple in Frankrijk en Groot-Brittannië ook de nieuwe iPad voor zichzelf hield en niet uitleverde aan winkelketens die daarvoor wel een contract met Apple hadden afgesloten als officiële verkooppartner.

0 Reactie(s) op: Appleverkopers leggen het af tegen Apple Stores

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.