Apple zet Final Cut Pro Studio tijdelijk weer in de verkoop

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 september 2011 12:00

Nieuws

Ruim een maand geleden lanceerde Apple Final Cut Pro X, de opvolger Final Cut Pro 7. Met name professionele gebruikers waren niet gelukkig met de upgrade aangezien een aantal functionaliteiten ontbraken. Als reactie hierop heeft Apple besloten Final Cut Pro Studio in de Verenigde Staten weer te gaan verkopen.

Het gaat hierbij om de 'oude' versie van Final Cut Pro Studio. Deze heeft dus geen update gehad. De versie is voor 999 dollar alleen beschikbaar via Apple's klantenservice. Apple geeft aan dat het hierbij gaat om een actie om bestaande voorraden weg te werken. Het bedrijf is niet van plan is Final Cut Pro Studio permanent naast Final Cut Pro X te verkopen. Het is niet duidelijk Apple van plan is het softwarepakket ook in Nederland aan te gaan bieden.

Gebruikers van Final Cut Pro X klaagden voornamelijk over het ontbreken van een aantal functionaliteiten uit Final Cut Pro Studio. Daarnaast is het niet mogelijk om Final Cut Pro 7-projecten te importeren in Final Cut Pro X. De twee softwarepakketen verschillen hiervoor volgens Apple te veel.

0 Reactie(s) op: Apple zet Final Cut Pro Studio tijdelijk weer in de verkoop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.