Apple WWDC: Feiten versus fictie

Door: jared-newman | 29 maart 2011 14:15

Nieuws

Traditiegetrouw organiseert Apple elke zomer haar World Wide Developers Conference. Wat kunnen we van komende editie vrijwel zeker verwachten en welke geruchten zijn rijp voor het rijk der fabelen?

Apple brengt maar weinig persberichten uit, dus zelfs de aankondiging van een evenement – in dit geval de jaarlijkse World Wide Developers Conference van 6 tot 10 juni – is voldoende om techliefhebbers het hoofd op hol te brengen. De geruchtenmachine draait op volle toeren over wat Apple wel en niet tijdens WWDC 2011 zal aankondigen. Laten we even de feiten van fictie scheiden.

Feit: Apple bespreekt de toekomst van zowel iOS als Mac OS

Een betere uitleg dan deze kun je hierover niet krijgen: “Tijdens de vijf dagen durende conferentie zal Apple de toekomst van iOS en Mac OS onthullen. Hiertoe behoren opwindende demonstraties van nieuwe applicaties die ontwikkelaars kunnen bouwen met behulp van Apple’s geavanceerde raamwerken. Ook zijn er meer dan 100 technische sessies met Apple ingenieurs.” Met andere woorden, ze gaan wijzigingen in de besturingssystemen aankondigen die voor een nieuwe stroom aan applicaties zullen zorgen.

Fictie: iOS 5 komt pas in de herfst

Vlak voor de WWDC-aankondiging liet techsite TechCrunch weten dat Apple niet van plan is om iOS 5 – een grote revisie van het besturingssysteem voor iPhone en iPad – voor de herfst uit te brengen. Apple heeft nog niets naar buiten gebracht over het verschijnen van iOS 5 en we mogen ook niet vergeten dat het nog allerminst zeker is dat de volgende versie van het OS ook iOS 5 gaat heten.

Fictie: iOS 5 leunt zwaar op clouddiensten

TechCrunch bracht eveneens naar buiten dat iOS 5 iPhone-gebruikers een digitale muzieklocker biedt waarmee ze overal ter wereld naar songs kunnen luisteren. Ook zou een gratis versie van opslagdienst MobileMe eraan zitten komen, waarmee je bestanden in de cloud kunt bewaren. Ook voor deze geruchten geldt dat ze nog door niets en door niemand bevestigd zijn.

Feit: Apple opent deze lente een 1 miljard dollar kostend datacenter

Tijdens een aandeelhoudersvergadering in februari, heeft Apple aangegeven druk bezig te zijn met het openen van een groot cloud-datacenter in het Amerikaanse North Carolina. Volgens AppleInsider heeft Apple tot deze stap besloten om betere ondersteuning van iTunes en MobileMe diensten in de cloud te bieden.

Feit: Apple heeft een traditie in stand te houden met het lanceren van iPhones tijdens WWDC

De afgelopen jaren heeft Apple het WWDC aangegrepen om achtereenvolgens de iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4 aan te kondigen. Zoals Gizmodo’s Rosa Golijan terecht op Twitter opmerkte, heeft Apple ook die keren niets over deze smartphones tijdens het bekendmaken van de conferentiedata gezegd. Houd dat in het achterhoofd voor het volgende gerucht…

Fictie: Apple zal tijdens WWDC 2011 geen hardware aankondigen

Volgens journalist Jim Dalrymple van The Loop zal Apple het dit jaar alleen over software gaan hebben. Hij baseert zich daarbij op ‘bronnen’ en zijn eigen interpretatie van het taalgebruik in de aankondiging van het congres, die expliciet “de toekomst van iOS en Mac OS” vermeldt. Dalrymple is in het verleden een betrouwbare bron voor Apple-geruchten geweest, maar zolang Apple niets bevestigt is niets zeker.

Eigenlijk valt er nog geen zinnig woord te zeggen over een mogelijke iPhone 5 aankondiging...

0 Reactie(s) op: Apple WWDC: Feiten versus fictie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.