Apple wint slag om touchscreens van concurrentie

Door: rene-schoemaker | 18 februari 2011 11:37

Mac

Apple brengt de concurrentie al de nekslag toe voordat de productie van tablets goed en wel begonnen is. Er is een groot tekort aan touchscreens doordat Apple zeker 60 procent ervan heeft geclaimd.

De producenten van aanraakschermen in Zuid-Oost Azie kunnen de vraag van tabletproducenten vrijwel niet meer aan. Om problemen in de levering van iPads te voorkomen, wat vorig jaar wel gebeurde, heeft Apple nu bijna 60 procent van de wereldwijde capaciteit aan aanraakschermen op voorhand ingekocht. Dat meldt DigiTimes, dat goede contacten heeft in de componentenmarkt.

Concurrenten in de problemen

Doordat Apple zoveel capaciteit op voorhand heeft geclaimd, komen concurrenten in de problemen. Waar Apple zijn doel voor dit jaar, 40 miljoen iPads, door de claim op de beeldschermen wil halen, zullen concurrenten grote moeite hebben het tempo bij te benen. Grote beeldschermproducenten hebben hun capaciteit vrijwel geheel aan Apple gegund, waardoor Samsung, HP en Acer zich moeten wenden tot kleinere producenten.

De vraag gaat vooral naar de glasbeeldschermen, die qua gevoel en duurzaamheid voordelen hebben tegenover de pure dunne filmbeeldschermen, zegt DigiTimes. Die laatste soort wordt vooral gebruikt in smartphones, maar de fabrikanten zijn op zich in staat ze ook voor tablets te maken.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple wint slag om touchscreens van concurrentie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.