Apple wil verkoopverbod voor Samsung Galaxy S III in de VS

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 juni 2012 12:33

Nieuws

Apple heeft de Amerikaanse rechter gevraagd de verkoop van de Samsung Galaxy S III te verbieden. De Galaxy S III zou inbreuk maken op twee patenten van Apple, waarbij Apple onder andere wijst naar de spraakherkenningssoftware S Voice.

Dit blijkt uit de aanklacht die Apple bij de rechter in Californië heeft ingediend (via FossPatents). Apple stelt dat de Galaxy S III met de spraakherkenningssoftware S Voice inbreuk maakt op een patent dat betrekking heeft tot de spraakherkennigssoftware Siri. Siri is momenteel alleen op de iPhone 4S beschikbaar en ondersteunt helaas de Nederlandse taal niet.

Data tapping

Daarnaast stelt Apple dat de Samsung Galaxy S III inbreuk maakt op een patent over 'data tapping'. Data tapping is een functionaliteit die het mogelijk maakt op een telefoonnummer te klikken, waarna de gebruiker wordt doorverwezen naar de Telefoon-app. De telefoonnummers kunnen bijvoorbeeld op een webpagina of in een SMS-bericht worden weergegeven.

Apple en Samsung zijn al lange tijd in een juridische strijd verwikkeld. Onlangs leek de strijd tot een einde te komen tot een Amerikaanse rechter de twee bedrijven om de tafel vroeg te gaan zitten om tot een schikking te komen. Deze gesprekken bleken echter op niets te zijn uitgelopen.

0 Reactie(s) op: Apple wil verkoopverbod voor Samsung Galaxy S III in de VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.