Apple wil trilfunctie iPhone stiller maken

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 november 2012 11:22

Nieuws

Iedere smartphone is voorzien van een trilfunctie, een stil alternatief voor de beltoon van het apparaat. Echt stil is de trilfunctie echter niet, zeker als het apparaat op een harde ondergrond ligt. Apple wil de trilfunctie van de iPhone daarom stiller maken.

Een patentaanvraag van de iPhone-fabrikant wijst erop dat Apple werkt aan sensoren die kunnen registreren hoeveel geluid een iPhone daadwerkelijk maakt. De iPhone zou hierdoor kunnen berekenen hoe hard de trilfunctie klinkt ten opzichte van de omgevingsgeluiden.

Automatisch aanpassen

Alleen meten is echter niet voldoende om de herrie die een trilfunctie maakt te beperken. Apple wil de iPhone daarom uitrusten met een systeem dat automatisch de sterkte van de trilfunctie aanpast om het geluid hiervan te verbergen in de omgevingsgeluiden. Het systeem is ook in staat de trilfunctie in zijn geheel stop te zetten op het moment dat er geen omgevingsgeluiden te horen zijn.

Het aanvragen van een patent betekent niet dat Apple de technologie ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Het is dan ook onduidelijk of we Apple's stillere trilfunctie in een toekomstige iPhone kunnen verwachten en wanneer Apple deze features introduceert.

0 Reactie(s) op: Apple wil trilfunctie iPhone stiller maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.