Apple wil schikking in rechtszaak met Proview

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 mei 2012 19:15

iPad

Apple wil de rechtszaak tegen Proview over de Chinese rechten op de merknaam 'iPad' beëindigen. Het bedrijf zou daarom een schikking willen sluiten met Proview en zelfs al een schikkingsvoorstel hebben ingediend.

Dit zegt Xie Xianghui, een advocaat van Proview, tegen het Chinese Xinhua. De advocaat stelt dat de houding van Apple duidelijk is veranderd. Apple leek eerder niets van een schikking te willen weten en stelde dat de Chinese rechten onderdeel waren van een transactie met Proview Technologies. De advocaat stelt dat Apple en Proview inmiddels rond de tafel zitten.

Nog geen akkoord

Apple zou een voorstel hebben gedaan voor een bedrag om de zaak te schikken. De advocaat van Proview laat weten dat Proview nog niet akkoord is gegaan met de details van de schikking. Xianghui is echter van mening dat het gunstig is voor beide partijen als de zaak zo spoedig mogelijk wordt beëindigd.

Proview en Apple zijn al lange tijd in een juridische strijd verwikkeld. Apple kocht in 2006 via het bedrijf IP Application Development een pakket met rechten op de merknaam iPad van het Taiwanese Proview Technologies. Proview Electronics, het Chinese moederbedrijf van Proview Technologies, stelt echter dat de Chinese rechten geen onderdeel waren van de deal.

Eerdere schikking

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over een schikking. Proview bleek in februari 2012 al een schikking te willen sluiten met Apple. Apple heeft hier echter nooit publiekelijk op gereageerd, waardoor het onduidelijk is of het bedrijf op dit voorstel is ingegaan. Ook de Chinese rechtbank stuurt aan op een schikking.

Via: AppleInsider

0 Reactie(s) op: Apple wil schikking in rechtszaak met Proview

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.