Apple wil rechten op opstartgeluidje van de Mac bemachtigen

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 augustus 2012 19:21

Mac

Apple bezit de rechten op allerlei uitingen die zijn producten uniek maken. Denk hierbij aan productnamen, maar ook aan slagzinnen uit reclamecampagnes. Het bedrijf wil nu de rechten op het kenmerkende opstartgeluid van de Mac veroveren.

Zodra je een Mac opstart krijg je een kenmerkend, gong-achtig geluid te horen. Apple gebruikt dit geluid al jaren in zijn Mac-producten, waardoor het geluid synoniem is geworden voor een Mac. Patently Apple meldt dat Apple aan aanvraag heeft ingediend voor de rechten op het geluid, waardoor concurrenten hier geen gebruik van kunnen maken.

Functie van het geluid

Het geluidje bestaat uit één enkel akkoord, dat wordt afgespeeld zodra de Mac wordt aangezet. Bij het opstarten van een Mac worden een aantal testen uitgevoerd die aan moeten tonen of alle hard- en software correct functioneert. Door het akkoord af te spelen geeft Apple aan dat de Mac geen grote hardware- of softwarematige problemen heeft gevonden.

Het is niet de eerste keer dat Apple een communicatieuiting probeert te registreren. Het bedrijf wist eerder de rechten te bemachtigen op de slagzin 'There's an app for that', die werd gebruikt om de iPhone, iPad, iPod touch en App Store te promoten.

0 Reactie(s) op: Apple wil rechten op opstartgeluidje van de Mac bemachtigen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.