Apple wil iCloud-datacenter volledig laten draaien op duurzame energie

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 mei 2012 19:35

iPad

Apple wil zijn datacenter in Maiden, North Carolina tegen het eind van dit jaar volledig aandrijven met duurzame energie. De impact van het datacenter op het milieu wordt hierdoor aanzienlijk verminderd.

Het bedrijf laat Reuters weten apparatuur van leverancier van zonnepanelen SunPower te kopen. Al langer is duidelijk dat Apple zijn datacenter in Maiden gaat voorzien van een veld met zonnepanelen. De Mac-fabrikant maakt vandaag echter bekend niet één, maar twee velden met zonnepanelen te laten bouwen. Leverancier van brandstofcellen Bloom Energy gaat de zonnepanelen installeren.

84 miljoen kWh

De velden, die ook wel een solar farm worden genoemd, moeten jaarlijks 84 miljoen kWh aan energie leveren. Om dit te kunnen realiseren zou Apple gebruik gaan maken van zeer efficiënte zonnepanelen en een geavanceerd systeem om de zon nauwkeurig te kunnen lokaliseren. De solar farm heeft een oppervlakte van ruim 100 hectare.

Naast de zonnepanelen gaan er al langer geruchten dat Apple het datacenter in North Carolina wil uitrusten met een biogasinstallatie. Zo zou Apple biogas willen winnen uit vuilstortplaatsen. De bouw van een tweede veld met zonnepanelen heeft geen gevolgen voor deze plannen. Reuters schrijft dat de biogasinstallatie later dit jaar moet worden geïnstalleerd en de zonnepanelen gaat aanvullen.

Een luchtfoto van de voorbereidingen voor de zonnepanelen bij Apple's iCloud-datacenter (bron: Wired)

0 Reactie(s) op: Apple wil iCloud-datacenter volledig laten draaien op duurzame energie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.