Apple wil Genius Bars voorzien van server voor het backuppen van apparaten

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 april 2012 19:15

Nieuws

Apple waarschuwt klanten die langs de Genius Bar gaan altijd hun apparaat te backuppen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Apple werkt daarom aan een server waarmee Genius Bar-medewerkers je persoonlijke gegevens kunnen redden van apparaten die vervangen moeten worden.

Dit hebben anonieme bronnen tegen 9to5Mac gezegd. Als bij de Genius Bar in een Apple Store blijkt dat je iOS-apparaat niet langer te repararen is, krijg je in sommige gevallen een vervangend apparaat mee. Gebruikers die in dit geval thuis geen backup hebben staan van hun eigen apparaat, zijn hun persoonlijke gegevens kwijt. De nieuwe draadloze server moet dit voorkomen.

Automatisch verwijderd

De server zou worden ontwikkeld in een geheim laboratorium in de buurt van Apple hoofdkantoor in Cupertino, Californië. De server biedt Genius Bar-medewerkers de mogelijkheid een kopie te maken van alle bestanden op een iOS-apparaat. Zodra het vervangende apparaat is uitgepakt kan de data worden gekopieerd naar het nieuwe apparaat. De bestanden van klanten worden hierna automatisch van de server verwijderd.

De bronnen van 9to5Mac stellen dat het systeem nog in zijn kinderschoenen staat. De eerste testen met de server zouden op dit moment worden uitgetest en het zou nog onzeker zijn of het product daadwerkelijk in gebruik zal worden genomen. Een mogelijke lancering van het apparaat in een beperkt aantal winkels zou voor medio 2013 op de planning staan.

0 Reactie(s) op: Apple wil Genius Bars voorzien van server voor het backuppen van apparaten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.