Apple wil gebruikers iPhone laten opladen door te bewegen

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 september 2012 20:32

iPad

Apple wil toekomstige producten voorzien van een oplaadtechnologie die gebruikt maakt van beweging. De technologie maakt het mogelijk apparaten op te lopen door deze simpelweg bij je te dragen terwijl je beweegt. Dit blijkt uit een patentaanvraag van Apple voor een dergelijke oplaadtechniek.

De patentaanvraag beschrijft een systeem waarbij magneten langs spoelen bewegen, waardoor spanning wordt gecreeërd en stroom kan worden opgewekt. Deze stroom kan vervolgens worden opgeslagen in de batterij van een apparaat. De patentaanvraag is vrijgegeven door het US Patent & Trademark Office.

Spoelen op printplaten

Een systeem met magneten en een spoel is niet nieuw en wordt al langer toegepast in energie-opwekkende systemen in bijvoorbeeld auto's. Apple stelt in het patent de spoelen echter te willen bevestigen op de printplaten van een apparaat, wat nog niet eerder werd gedaan. Dit maakt het mogelijk een apparaat op te laden door deze bijvoorbeeld in je broekzak of tas te hebben tijdens het bewegen.

Het is niet precies duidelijk in welk apparaat Apple de technologie wil verwerken. De iPhone is echter een voor de hand liggende kandidaat, aangezien je de smartphone doorgaans de hele dag bij je draagt. Het apparaat beweegt hierdoor met grote regelmaat en kan daardoor optimaal profiteren van de oplaadtechnologie.

0 Reactie(s) op: Apple wil gebruikers iPhone laten opladen door te bewegen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.