Apple wil af van Samsung-onderdelen

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 juni 2011 16:33

Nieuws

Apple wil geen onderdelen van Samsung meer gaan gebruiken in haar producten. Dit hebben bronnen binnen de semiconductorindustrie tegen Art Technica gezegd. Het eerste product dat volgens de bronnen niet langer door Samsung zal worden gemaakt is de A6-processor.

Het lijkt erop dat Apple het contract voor de A6-processor aan Taiwan Semiconductor Manifacturing Company (TSCM) gaat geven. Het Chinese Commercial Times schreef vrijdag dat TSCM een goede kans maakt het contract te winnen.

De A6-processor wordt waarschijnlijk gebruikt in de iPad 3 en de iPhone 6. De iPhone 5 krijgt naar verwachting een Apple A5-processor, die ook gevonden kan worden in de iPad 2. De iPhone 4 beschikt over een A4-processor.

Het is officieel niet bekend waarom Apple niet langer onderdelen van Samsung wil gebruiken. Ars Technica schrijft echter dat Samsung momenteel onderdelen maakt met een 45 nanometer (nm) proces. Voor Apple's concurrenten maakt TSCM echter onderdelen met een 40nm proces. TSCM zou met Apple werken aan de overstap naar een 28nm proces. Hierdoor zou het bedrijf een voordeel krijgen ten opzichte van haar concurrenten.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat de ruzie tussen Apple en Samsung over patentschendingen en het kopieren van apparaten een rol speelt bij de beslissing. Dit is echter speculatie.

0 Reactie(s) op: Apple wil af van Samsung-onderdelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.