Apple wil 3G MacBook Pro terug

Door: Wouter Hoeffnagel | 31 augustus 2011 19:24

Nieuws

Een paar weken geleden werd een prototype van een MacBook Pro met 3G-ondersteuning te koop aangeboden op eBay. Het apparaat stamt uit 2007 en is voorzien van een antenne aan de rechterzijkant van het beeldscherm. Helaas voor de verkoper blijkt dat Apple het apparaat terug wilt.

CNet schrijft dat Apple contact op heeft genomen met Carl Frega, de verkoper, om een afspraak te maken voor het ophalen van de 3G MacBook Pro. Dit waarschijnlijk naar aanleiding van alle commotie die rondom de machine is ontstaan. Het is niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren en of Frega hier een vergoeding voor krijgt. De stap volgt nadat Apple eerder al met succes bij eBay een verzoek indiende om de verkoop van de laptop te staken.

De 3G MacBook Pro werd door Frega in eerste instantie via Craigslist gekocht. Hij repareerde de machine en verkocht deze weer via dezelfde website. De nieuwe eigenaar kreeg al snel problemen met de machine, waarna de machine naar de Apple Genius Bar werd meegenomen. Hier bleek na inspectie dat het apparaat grotendeels uit niet orginele onderdelen bestaat.

De Apple Genius Bar wilde het apparaat niet repareren, waarna de eigenaar een rechtzaak aanspande tegen Frega. Frega kocht het apparaat terug en bood het opnieuw aan via eBay. Deze bieding kreeg veel aandacht in de media. Het hoogste bod stond op het moment dat de advertentie werd verwijderd op ruim 70,000 dollar.

De MacBook Pro met 3G-functionaliteit

0 Reactie(s) op: Apple wil 3G MacBook Pro terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.