Apple wijzigt App Store met nieuwe mogelijkheden voor zakelijke klanten

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 juli 2011 19:42

iPad

Apple heeft tijdens de onderhoudsronde van de App Store van gisteren een nieuw aanschafprogramma geïntroduceerd voor bedrijven. Met het 'App Store Volume Purchase Program' kunnen bedrijven grote hoeveelheden apps kopen en deze verspreiden binnen hun organisatie.

Met de stap wil Apple het iOS-platform waarschijnlijk interessanter maken voor bedrijven. Door het 'App Store Volume Purchase Program' wordt het voor bedrijven eenvoudiger om werknemers met apps te laten werken. Een organisatie kan eenmalig een grote hoeveelheid licenties voor een app kopen, waarna deze direct beschikbaar zijn voor installatie op bijvoorbeeld de iPhone van een nieuwe medewerker.

Daarnaast staat Apple het toe dat bedrijven op maat gemaakte apps verkopen aan zakelijke klanten. De apps kunnen worden ontwikkeld op basis van de eisen en wensen die een klant stelt.

Gisteren schreven we al over het gerucht dat Apple tijdens de onderhoudsronde de prijzen van apps in de App Stores over de wereld gelijk ging trekken. Dit gerucht bleek te kloppen, maar helaas niet voor Nederland. Apple blijkt alleen de landen waar de prijzen het meest afweken te hebben gewijzigd. Het gaat om Groot-Brittannië, Mexico, Noorwegen, Australië, Zwitserland en Japan.

0 Reactie(s) op: Apple wijzigt App Store met nieuwe mogelijkheden voor zakelijke klanten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.