Apple wijst apps met Dropbox-integratie af voor App Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 mei 2012 14:47

Nieuws

Apple heeft meerdere apps afgewezen voor de App Store die gebruik maken van de nieuwste Dropbox software development kit (SDK). In de SDK waren verwijzingen te vinden naar een website waar gebruikers meer opslagruimte bij Dropbox konden kopen.

Dit blijkt uit een discussie die is ontstaan op het forum van Dropbox (Via: TheNextWeb). Het probleem is ontstaan doordat de Dropbox-module die ontwikkelaars in hun apps hebben verwerkt gebruikers verwijst naar een website buiten de app. Gebruikers kunnen op deze website extra opslagruimte aanschaffen. Deze aankopen tellen hierdoor niet mee als in-app aankoop, waardoor Apple geen provisie krijgt over de transactie.

Oplossing

Dropbox heeft inmiddels aan AppleInsider laten weten aan een oplossing te werken. Een medewerker van Dropbox heeft op het Dropbox-forum inmiddels een tijdelijke oplossing gepubliceerd. Het gaat hierbij om een aangepaste variant van de SDK, waaruit de bekritiseerde link is verwijderd. De medewerker stelt volgende week met informatie te komen over een 'betere oplossing'.

Het is niet de eerste keer dat Apple ontwikkelaars dwingt gebruik te maken van in-app aankopen. Eerder dwong Apple uitgevers de verkoop van abonnementen te laten lopen via de App Store, zodat Apple hier provisie over kreeg. Dit zorgde voor veel onrust.

0 Reactie(s) op: Apple wijst apps met Dropbox-integratie af voor App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.