Apple werkt aan prototypes van HDTV - lancering staat voor eind 2012 op de planning

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 oktober 2011 18:46

Nieuws

Deze week bleek dat Steve Jobs in een interview met Walter Isaacson voor zijn geautoriseerde biografie heeft toegegeven dat hij werkte aan een Apple televisie. Een nieuw gerucht claimt dat Apple zelfs al prototypes van het apparaat heeft gebouwd en de HDTV mogelijk eind 2012 wil lanceren.

Analist Gene Munster van Piper Jaffray zei in een mededeling aan investeerders dat een bron rondom een Aziatische leveranciers van onderdelen claimt dat Apple in september bezig was met het bouwen van prototypes voor de HDTV. Munster is er al langer van overtuigd dat Apple met een HDTV komt. Zo wees de analist vorig jaar op het registreren van Rovi-technologie door Apple. Deze technologie zou onder andere gebruikt worden voor het opstellen van TV-gidsen.

De analist voorspelt dat een lancering van een HDTV eind 2012 Apple in 2013 drie procent extra omzet oplevert. Munster zegt dat er naar verwachting in totaal 220 miljoen televisies met een platte beeldbuis worden verkocht. Hiervan zal 48 procent volgens Munster verbinding kunnen maken met het internet. Munster verwacht dat Apple in 2013 1,4 miljoen HDTV's verkoopt.

Siri zou een belangrijke rol gaan spelen op de HDTV van Apple. Met behulp van Siri wordt het volgens Munster mogelijk om data in te voeren in de HDTV van Apple. Denk hierbij aan de titel van een televisieserie of de naam van een acteur.

Via: Apple Insider

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan prototypes van HDTV - lancering staat voor eind 2012 op de planning

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.