Apple werkt aan MagSafe-connector voor iPhone en iPad

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 januari 2012 19:00

iPad

Apple werkt aan een MagSafe-achtige 30 pins connector voor de iPhone en iPad. De connector beschikt net als de MagSafe-adapters van de Mac's over een magneet. De magneet houdt de kabel stevig in positie, maar voorkomt dat iemand het apparaat van tafel trekt als hij of zij over de kabel struikelt.

Dit blijkt uit een patentaanvraag van Apple met de titel 'Programmable Magnetic Connectors'. De patentaanvraag werd op 21 juli 2011 ingediend, maar is nu pas gepubliceerd. De MagSafe-connector zou niet alleen de dockconnector van de iPhone en iPad moeten vervangen, maar ook de koptelefooningang. In de patentaanvraag beschrijft Apple hoe dockconnector en de koptelefooningang ervoor zorgen dat de apparaten niet goed kunnen worden afgesloten.

De MagSafe-achtige connector kan daarom helpen bij het beschermen van iPhones en iPads tegen zand, stof en water. De aansluitingen op de apparaten zouden kunnen worden afgesloten met een magnetische dop. Bij de huidige dockconnectors en koptelefooningang is dit niet mogeljk.

Het is niet de eerste keer dat er aanwijzingen opduiken dat Apple werkt aan een MagSafe-achtige dockconnector. In oktober 2010 dook een patentaanvraag van Apple op voor een MagSafe-adapter voor iOS-apparaten. Deze patentaanvraag suggereerde dat Apple af wilde stappen van een USB-kabel voor het opladen van apparaten. Dit is met name interessant nu het met behulp van iOS 5 mogelijk is draadloos te synchroniseren, aangezien de USB-kabel hierdoor steeds minder gebruikt hoeft te worden.

Opvallend is wel dat Apple met de MagSafe-achtige dockconnector niet lijkt te voldoen aan de richtlijnen van de Europese Unie, die stellen dat alle smartphones vanaf 2012 oplaadbaar moeten zijn via een micro-USB-adapter. Ook Apple heeft toegezegd zijn apparaten te voorzien van een universele oplaadmogelijkheid.

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan MagSafe-connector voor iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.