Apple werkt aan eigen 3D-kaarten

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 oktober 2011 12:48

Nieuws

Apple heeft C3 Technologies overgenomen. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van 3D-kaarten voor bijvoorbeeld navigatieapparatuur. Verschillende leidinggevenden van C3 inmiddels bij Apple werkzaam zijn.

Dit schrijft 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. C3 Technologies werd in augustus door een bedrijf overgenomen, maar het was onduidelijk welk bedrijf dit was. De bron bevestigt nu aan 9to5Mac dat het om Apple gaat. Apple maakt op iOS gebruik van Google Maps voor het aanbieden van kaarten. Het lijkt erop dat Apple nu haar eigen technologie wilt gaan gebruiken.

Meerdere leidinggevenden van C3 zijn overgegaan naar Apple. Zo zijn CEO Mattias Astrom, CFO Kjell Cederstrand en Product Manager Ludvig Emgard in dienst getreden bij Apple. Het is niet de eerste keer dat Apple een bedrijf overneemt dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van kaarten. Zo nam Apple in 2009 Placebase over en kocht het bedrijf in 2010 Poly9.

De technologie van C3 wordt gebruikt om 3D-kaarten te maken van hoge kwaliteit en met veel details. De kaarten komen hierdoor in de buurt van fotokwaliteit. Het bedrijf maakt gebruik van geautomatiseerde software en geavanceerde algoritmes waarmee zeer precieze 3D-modellen in korte tijd kunnen worden geproduceerd. De modellen kunnen worden geïntegreerd met 2D-kaarten, satellietbeelden en foto's die genomen zijn op straatniveau.

[youtube]BaahKhvO_E4[/youtube]

Een demonstratie van C3's technologie

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan eigen 3D-kaarten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.