Apple werkt aan 3D-gestures voor iOS

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 oktober 2011 20:06

Nieuws

Apple wil in iOS gebruik gaan maken van 3D-gestures. De 3D-bewegingen kunnen door zowel een camera aan de voorzijde van een apparaat of via infrarood worden geregistreerd. Met de bewegingen kun je bijvoorbeeld een applicatie besturen.

Dit blijkt uit een patentaanvraag van Apple. In de patentaanvraag beschrijft Apple hoe een app voor videobewerking op een toekomstige iPad bestuurt kan worden met 3D-bewegingen. Met de bewegingen zou je video onder andere kunnen bewerken of afspelen en effecten of elementen toe kunnen voegen.

De 3D-bewegingen kunnen allerlei verschillende vormen aannemen. Denk hierbij aan een symbool zoals een vraagteken, uitroepteken of een pijl, maar ook aan cirkels, driehoeken en vierkanten. Het systeem kan gebruik maken van voorgeprogrammeerde bewegingen, maar je kunt ook zelf patronen instellen.

De positie waarop je een beweging maakt heeft volgens de patentaanvraag invloed op de manier waarop de iPad het gebaar interpreteert. Zo kan je bijvoorbeeld door een cirkel te maken boven een element op het scherm het element selecteren.

Via: Patently Apple

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan 3D-gestures voor iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.