Apple werft beveiligingschef na verliezen iPhone 5

Door: sebastiaan-bareman | 08 september 2011 13:38

Nieuws

Nu er opnieuw een prototype van een iPhone is kwijtgeraakt, zoekt Apple een manager 'New Products Security'. Dit om toekomstige producten veilig te stellen voor vroegtijdige lancering.

In de vacature beschrijft Apple dat “de kandidaat verantwoordelijk zal zijn voor de beveiliging van Apple's niet-uitgebrachte producten en gerelateerde intellectuele eigendommen."

De ideale Beveiligingsmanager beschikt volgens Apple over een universitaire titel in Risk Management, Information Assurance of Security Management en heeft tenminste vijf jaar ervaring met security assessment en/of audit experience. De beveiligingsmanager heeft verder ervaring met het oplossen van problemen in spoedeisende gevallen. Zoals bij het kwijtraken van een prototype iPhone. Dat is tot nu toe al twee keer gebeurd, en blijkbaar wil Apple herhaling voorkomen.

Huisdoorzoeking Applemedewerkers

In juli raakte een Applemedewerker een prototype van de nieuwe iPhone 5 kwijt in een tequilabar in San Francisco. Nadat Apple de iPhone via GPS had gelokaliseerd, legde het bedrijf contact met de San Francisco Police Department (SFPD) om het apparaat terug te krijgen. Een tweetal Applebeveiligers werd vervolgens begeleid door twee politieagenten naar het huis van Sergio Calderon in de wijk Bernal Heights.

Calderon bevestigde dat hij die nacht in de bar was geweest, maar ontkende in het bezit te zijn van het prototype. De politie oefenende volgens hem druk uit door te dreigen dat als hij huisdoorzoeking zou weigeren, ze terug zouden komen met een huiszoekingsbevel. Calderon stond de huiszoeking toe, waarbij ook zijn computer en auto werden doorzocht. De Applebeveiligers vonden daarbij overigens geen spoor van de iPhone 5.

Intern onderzoek SFPD

De SFDP start nu een intern onderzoek naar de rol van de politie bij het huisbezoek. Luitenant Troy Dangerfield bevestigt tegenover CNET dat de politie geassisteerd heeft bij het bezoek aan Calderon, maar dat de agenten zelf geen voet in het huis hebben gezet.

Calderon heeft nu een advocaat in de arm genomen. Volgens experts zou de politie in de fout zijn gegaan bij het uitoefenen van druk op Calderon om de huiszoeking toe te staan. Verder identificeerden de beveiligers zich niet als medewerkers van Apple, waardoor Calderon in de veronderstelling was dat hij met politieagenten van doen had.

iPhone 4 in Californische bar

Het is al de tweede keer dat een prototype kwijtraakt. Vorig jaar verloor een medewerker een iPhone 4-prototype in een bar in Silicon Valley. Dat toestel werd gevonden en doorverkocht aan Gizmodo voor 5.000 dollar.

0 Reactie(s) op: Apple werft beveiligingschef na verliezen iPhone 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.