Apple werft agressief personeel om iWatch op tijd te lanceren

Door: matthijs-van-den-broek | 15 juli 2013 08:33

Apple Watch

Apple is agressief personeel aan het werven om de iWatch sneller af te krijgen. Want het gaat niet snel genoeg, de hete adem van aandeelhouders wordt in de nek gevoeld, daar in Cupertino.

Apple werkt volgens geruchten aan de iWatch, een horloge dat je met je iPhone, iPod touch of iPad kan verbinden. De iWatch zou het eerste echt nieuwe apparaat zijn dat Apple op de markt brengt sinds het overlijden van Steve Jobs.

Tim Cook

Het 'spannende' aan het apparaat is dat er geen enkele formele aanwijzing is dát het product er ook daadwerkelijk gaat komen. In een artikel op CNBC wordt gesteld dat Tim Cook alsnog kan besluiten het product niet te lanceren. Dat lijkt hoogst onwaarschijnlijk, al is het maar vanwege de hoeveelheid patentaanvragen die Apple wereldwijd voor de iWatch heeft ingediend.

Dat er nu op een 'agressieve' manier mensen worden geworven om het iWatch-team te versterken, is op zich niet zo heel spannend: er worden wel vaker mensen aangenomen bij bedrijven. Maar dat er in deze fase veel mensen worden geworven voor het iWatch-team, duidt er volgens bronnen op dat de iWatch waarschijnlijk pas laat in 2014 het levenslicht zal zien.

Aandeelhouders

Dát het apparaat er komt is goed nieuws, dat het zo laat komt is mogelijk niet iets waar aandeelhouders erg gelukkig van worden. Die willen rendement, en die willen dat de koers van Apple weer net zo lekker naar boven gaat als vroeger. Een nieuw baanbrekend product zal daarbij behoorlijk wat zoden aan de dijk zetten, is de gedachte.

Meerdere bedrijven hebben zich in het verleden begeven op de smartwatch-markt. Sinds er geruchten gaan over de komst van de iWatch van Apple, hebben onder anderen Samsung, Google, LG, Sony en Microsoft gezegd bezig te zijn met de ontwikkeling van een slim horloge.

0 Reactie(s) op: Apple werft agressief personeel om iWatch op tijd te lanceren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.