Apple weigert e-book Tachtig dagen om blote tepel

Door: matthijs-van-den-broek | 28 mei 2013 08:56

Nieuws

Een tepel op een cover van een boek. Dat mag niet. Apple heeft de Nederlandse vertaling van de erotische boekenreeks Tachtig dagen van Vina Jackson geweigerd als e-book, vanwege naakt op de cover. De uitgeverij, Prometheus, weigert de cover aan te passen. En dus is er een probleem.

In Engeland wordt het e-book met ongeveer dezelfde cover verkocht, zij het iets minder expliciet. Het Nederlandstalige e-book is wel via andere winkels te koop, bijvoorbeeld bol.com.

Het is niet de eerste keer dat er heibel ontstaat rondom het weigeren van producten in de online winkel(s) van Apple. Heleen van Royen ondervond problemen omdat ze in haar roman De Hartsvriendin verwijst naar pornowebsites; dat vond Apple geen goed idee en het boek moest worden teruggetrokken. Na overleg ging Apple door de knieën.

Prima staaltje boekmarketing van Prometheus dit, al dan niet voorgekookt. De uitgeverij stelt stellig dat het de omslag “prima vindt kunnen zo” en is niet van plan om de omslag aan te passen. In Europa zijn al meer dan 80 miljoen exemplaren van Tachtig dagen verkocht.

0 Reactie(s) op: Apple weigert e-book Tachtig dagen om blote tepel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.