Weekoverzicht: met de MacBook Pro en handige tips voor iPhone en iPad

Door: Redactie MacWorld | 26 juli 2015 08:04

Apple Watch

We begrijpen het best als je deze week niet alle artikelen op Macworld.nl hebt gelezen. Daarom zetten we nog even de beste zeven artikelen van deze week voor je op een rij. Deze week onder meer een review van de MacBook Pro en handige tips voor je iPhone en iPad.

Apple MacBook Pro met Retina-display 15 inch - Nu ook met Force Touch

Gepubliceerd op: donderdag 23 juli

In navolging van de 13 inch MacBook Pro heeft Apple onlangs ook de 15inch-uitvoering vernieuwd. Wij hebben de instapuitvoering voor je getest en gekeken wat Apple vernieuwd heeft. Qua behuizing heeft Apple niets veranderd ten opzichte van de vorige uitvoering die op zijn beurt weinig verschilt van de eerste MacBook Pro met Retina-scherm uit 2012.

Echt erg is dat niet, de MacBook Pro is een heel fraaie notebook. Wel is de nieuwe uitvoering 20 gram zwaarder, vermoedelijk door de iets grotere accu. Ook binnenin is weinig veranderd. In tegenstelling tot de 13inch-variant is Apple niet overgestapt op Intels Broadwell-processors en is de 15inch-uitvoering nog steeds gebaseerd op Haswell-processors.

Lees de complete review van de MacBook Pro met Retina-display 15 inch

Zo maak je een reservekopie van je iPhone en iPad

Gepubliceerd op: maandag 20 juli

Het is verstandig om regelmatig back-ups te maken van je Apple-devices. Apple noemt een back-up een "reservekopie" en zo'n kopie is op twee manieren te maken. We laten je zien hoe je een back-up maakt via iCloud of via iTunes.

Je kunt een reservekopie maken vanaf je device zelf of via iTunes, en die worden opgeslagen op iCloud of op je computer. Daarom is het wel handig om genoeg opslagruimte te hebben. Vooral op iCloud is dat soms nog wel eens een probleem maar gelukkig kun je er wel opslagruimte bijkopen.

Lees de how to 'Zo maak je een reservekopie van je iPhone en iPad'

Apple Watch: De belangrijkste functies op een rij

Gepubliceerd op: maandag 20 juli

Heb je de nieuwe Apple Watch gekocht? Hier vind je een aantal handige tips voor het gebruik van je nieuwe smartwatch. Naast de standaardfuncties van een horloge kan de Apple Watch natuurlijk nog veel meer, en in dit artikel helpen we je dan ook graag op weg met de belangrijkste functies.

Hoe verander je de wijzerplaat op je Apple Watch? Of hoe installeer je een app op je nieuwe smartwatch? Het zijn allemaal vragen die we de afgelopen weken op onze site hebben beantwoord en voor je hebben samengevat.

Lees het artikel 'Apple Watch: De belangrijkste functies op een rij'

Hoe meld ik me aan voor Apple Music?

Gepubliceerd op: dinsdag 21 juli

Aanmelden voor Apple Music klinkt wellicht eenvoudig maar toch kregen we er de nodige vragen over binnen op de redactie. Daarom laten we hier zien hoe je eenvoudig muziek kunt streamen via Apple Music.

Je hebt de keuze uit een persoonlijk- en een gezinsabonnement. In beide gevallen kun je eerst een proefperiode van drie maanden aangaan, maar na afloop van die periode wordt het direct omgezet in het abonnement dat je gekozen hebt. Gelukkig kun je je ook weer op tijd afmelden zodat je geen maandelijkse bijdrage hoeft te betalen.

Lees de hele how to over het aanmelden voor Apple Music

Bepaal zelf welke berichten je ziet op Facebook

Gepubliceerd op: dinsdag 21 juli

Merk je ook wel eens dat je bepaalde berichten van vrienden helemaal niet te zien krijgt op Facebook? Gelukkig kun je daar wat aan doen. Hier zie je hoe je zelf bepaalt welke berichten je te zien krijgt op Facebook.

Facebook toont de informatie waarvan het denkt dat jij het relevant vindt. Probleem is dat die filters allesbehalve optimaal werken. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je de berichten van die ene vriend of kennis voorbij ziet komen? Daar heeft Facebook sinds kort een functie voor.

Lees de how to 'Bepaal zelf welke berichten je ziet op Facebook'

Je iPhone of iPad herstellen doe je zo

Gepubliceerd op: vrijdag 24 juli

Een vastlopende iPhone of iPad, of een iOS met bugs, zijn geen pretje. Gelukkig kun je een reservekopie terugzetten of je device herstellen, en we laten je hier zien hoe je dat precies doet.

Er zijn meerdere opties om je device te herstellen. Je kunt een reservekopie terugzetten, je iPhone of iPad herstellen vanaf het device zelf of via iTunes. De laatste optie is een reset vanuit de herstelmodus, al is dat een laatste redmiddel.

Lees de hele how to over het herstellen van je iPhone of iPad

7 tips om alles uit je mobiele accu te halen

Gepubliceerd op: woensdag 22 juli

Het is enorm vervelend om te merken dat je smartphone, tablet of laptop sneller leegloopt dan verwacht. In dit artikel geven we je oplossingen om je batterij te sparen als er eens geen stopcontact in de buurt is.

We laten je zien hoe je de batterij van je laptop en van je mobiele apparaten kunt besparen. Voor de iPhone en iPad zijn er zelfs specifieke opties voor batterijbesparing. Ook vertellen we je waar je aan moet denken als je een externe batterij wilt aanschaffen.

Lees alle 7 tips om alles uit je mobiele accu te halen

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: met de MacBook Pro en handige tips voor iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.