Apple vs Samsung smartphone marteltest

Door: matthijs-van-den-broek | 14 juni 2013 08:40

Mac

Won de iPhone 5 een eerdere smartphone martel test koste van twee Samsung smartphones, in een nieuwe test lijkt de iPhone de verliezer. Het ontloopt elkaar niet veel, maar toch: de Galaxy S4 scoort beter op meerdere punten.

In een eerdere valtest die uitgevoerd werd door een telefoonverzekeraar de verschillen tussen de telefoons groot zijn. Het scherm van de iPhone 5 bleef in een eerdere valtest heel, die van zowel de Galaxy S3 als het scherm van de S4 vertoonden scheuren.

Smartphone marteltest

Technologiewebsite cNet heeft een test uitgevoerd in video waarin de Samsung Galaxy S4 en de iPhone 5 op meerdere punten worden vergeleken. Beide smartphones, net nieuw uit de verpakking, worden onder water gedompeld, ze vallen van twee meter hoogte naar beneden, schuurpapier wordt er overheen gehaald, er wordt met een SUV overheen gereden, kortom: ze worden stevig gemarteld.

Die laatste martelmethode is misschien geinig om te zien, met de werkelijkheid heeft het niet zo heel veel te maken en in het dagelijks leven zal het niet zo vaak voorkomen dat je smartphone dwars liggend op de zijkant overreden wordt. Levert wel mooie beelden op, waar echte smartphonefans het waarschijnlijk nog benauwd van krijgen ook.

Telefoon in het water

Wat moet je doen als je telefoon in het water valt? Haal alles wat los kan daadwerkelijk los (batterij, sd cards, simkaart) en leg hem in een afgesloten bak met ongekookte rijst. Wacht dan 4 dagen. De rijst zal, zo is de gedachte en dat is ook te zien in het bovenstaande filmpje, alle vocht die nog in de smartphones zit, opnemen. En dan... kun je weer bellen.

BRON: cNET.

0 Reactie(s) op: Apple vs Samsung smartphone marteltest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.